Blog

  Koje su prednosti osiguranja u braku?

Koje su prednosti osiguranja u braku?

Vjenčanje, medeni mjesec i prvi zajednički stan. To je uzbudljivo razdoblje, ali je često i puno stresa. Pritom temu osiguranja ipak ne biste trebali staviti na stranu jer tu možete uštedjeti!

Osiguranje medenog mjeseca

Svaki muškarac i svaka žena žele prekrasan i nezaboravan medeni mjesec jer je trošak ipak prilično velik. No što ako se nešto dogodi, primjerice, ako se bračno putovanje mora iznenada otkazati zbog bolesti? Preporučujemo sklapanje putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranje za odgodu/otkazivanje putovanja (pripazite na osigurani iznos!), jer se tada ne morate brinuti da ćete izgubiti sav novac ako ne krenete na putovanje. Važno je rano prije putovanja sklopiti osiguranje i prijaviti isto prebivalište, jer u suprotnom morate sklopiti dva odvojena osiguranja. Kada ste dobro osigurani, možete bez brige krenuti na medeni mjesec.

Povratak u stvarnost (osiguranja)

Nažalost i medeni mjesec mora u jednom trenutku završiti, svakodnevica zove i bračni par koji možda dosad nije živio u istom stanu vjerojatno će od sada živjeti zajedno. To je naporan pothvat koji može prouzročiti svađe, posebice kada se radi o temama kao što su potrošnja kućanstva i slično. No upravo je kod osiguranja uvijek isplativo sjesti i sve usporediti. Kod mnogih je osiguranja i bračni drug automatski osiguran te možete raskinuti jedno od dvaju osiguranja. Tako ćete uštedjeti novac za novi auto, sljedeće putovanje ili veći dvosjed. Osiguranja koja se mogu „sjediniti“ primjerice:

Popis osiguranja

  • Osiguranje kućanstva: kod zajedničkog mjesta stanovanja novija se polica može raskinuti.
  • Osiguranje od privatne odgovornosti: osigurava oba bračna druga, odnosno upisanog partnera ili partnericu i djecu.
  • Zdravstveno osiguranje: bračni drug / upisani partner koji ne radi i djeca mogu se u slučaju da nemaju vlastito zdravstveno osiguranje osigurati kao obitelj u polici osigurane osobe
  • Mirovinsko osiguranje: provjerite, jesu li bračni drug / upisani partner uneseni kao korisnici.

Savjet: jedno ne smijete zaboraviti kod svih osiguranja - eventualne promjene imena moraju se osiguravajućoj kući javiti što prije.

Uz to još postoji mogućnost sklapanja dodatnih osiguranja kojima će se osigurati obitelj.  Bilo bi dobro nakon što prođe vreva oko vjenčanja s najdražim/najdražom razgovarati o temi osiguranja jer nećete samo uštedjeti novac nego i smiriti savjest i zaštiti sve što vam je važno.

 

Autorica: Martina Tampir

« Povratak

Za dug život: jednostavno se odvažite

Osobe koje imaju partnera žive značajno duže od samaca. Zašto? Istražili smo ...više

Koje su prednosti osiguranja u braku?

Kako štedi svijet?

Hrvati ne štede baš mnogo u usporedbi primjerice s Nijemcima koji vole ugovor...više

Koje su prednosti osiguranja u braku?

Kako društveni mediji mijenjaju automobilsku industriju

Može li Facebook zamijeniti vašeg lokalnog trgovca automobilima ili automehan...više

Koje su prednosti osiguranja u braku?