Blog

  Osiguranje života - istina i zablude

Osiguranje života - istina i zablude

Štedio sam 3 godine, a sada ne mogu dobiti natrag ni uloženo!

Ova rečenica najčešća je zabluda vezana za životno osiguranje. Životno osiguranje nije štednja i nije ga moguće uspoređivati s ostalim štednim proizvodima. To je mnogo više od štednje, a svatko tko planira svoju budućnost i razmišlja o tome kako ju učiniti boljom i sigurnijom za sebe i za svoje najbliže, uistinu treba razmotriti prednosti životnog osiguranja. Najjednostavnije je životno osiguranje opisati kao cjelinu koja se sastoji od riziko i štedne komponente.

Riziko komponenta je tu za slučaj najgoreg

Svi mi želimo sebi i svojoj obitelji osigurati što bolji život, kvalitetno školovanje za svoju djecu, vlastiti stan ili kuću, pouzdan automobil… Pritom se najčešće pomažemo raznim kreditima. Smrtni slučaj ili neka teška nesreća koja završi invaliditetom mogu nas dovesti ne samo u emocionalno tešku situaciju, već i suočiti s ozbiljnim egzistencijalnim problemima. Najednom ostajemo bez prihoda od kojih smo financirali kredite ili naprosto nemamo dovoljno sredstava za liječenje ili nastavak života na kakav smo bili navikli. Životno osiguranje služi upravo tome da se izbjegnu takve situacije. Dakle, životno osiguranje osigurat će materijalnu pomoć u slučaju smrti i invaliditeta, te pomoći da emocionalno težak trenutak ne predstavlja i egzistencijalnu traumu.

Štednja je šećer za kraj

Važno je istaknuti da životno osiguranje ima i tu štednu komponentu. Dakle, vama se, u slučaju da nije bilo potrebe za aktiviranjem police i da ste, kako bismo to kolokvijalno mogli reći, «živi i zdravi» dočekali kraj osiguranog razdoblja, isplaćuje vaša osigurana svota uvećana za dobitak ostvaren tijekom svih godina. Dakle, na kraju osiguranog razdoblja dobit ćete sredstva, uvećana za dobitak, koja će vam nesumnjivo uvijek dobro doći – i time ćete opet ili sebi ili svojim najbližima – recimo, djeci, moći pomoći da  kvalitetnije žive ili riješe neko od svojih važnih životnih pitanja.

Životno u Allianzu

Životno osiguranje u Allianzu možete ugovoriti na period od pet do trideset godina. Tim osiguranjem ćete omogućiti da se u slučaju vaše smrti osobi koju sami odaberete, a to su u pravilu najbliže osobe i obitelj, isplati osigurana svota i na taj način biti sigurni da će ta osoba, odnosno vaša obitelj, biti egzistencijalno zbrinuta. Naravno, u slučaju doživljenja, kao što smo ranije spomenuli, isplaćuje vam se osigurana svota uvećana za dobitak.

Ali to nije sve...

Dopunska osiguranja, koje po svom izboru možete ugovoriti uz ovo osnovno životno osiguranje, pružaju vam mogućnost da se osigurate i od posljedica nesretnog slučaja te za slučaj nastanka teških bolesti ili radne nesposobnosti osiguranika kada Allianz klijenta oslobađa plaćanja premije, te Allianz štedi za njega, a polica i dalje vrijedi.

« Povratak

Znanost daje posljednje globalno upozorenje

Jasna poruka klimatologa političarima: nedvosmisleno zagrijavanje, ne...više

Osiguranje života - istina i zablude