Pojmovi u osiguranju

  Koje osiguranje odabrati

Odlučili ste svoj automobil dodatno osigurati, ali ne znate koje osiguranje odabrati. Dakle, polica osiguranja od automobilske odgovornosti  je zakonom obavezna sva ostala osiguranja su dodatna.

 Svaka osiguravajuća kuća u svojoj ponudi nudi određena autoosiguranja. Allianz u svojoj ponudi uz obavezno autoosiguranje nudi: kasko osiguranje, Euro+ osiguranje, AO XL osiguranje, Totalna šteta i osiguranje od naleta na životinje.

 Koliko će iznositi koja polica ovisi, između ostalog, o snazi motora, marki vozila i starosti automobila, ali iznos se razlikuje od police do police. Primjerice, ako često svojim automobilom putujete u inozemstvo tada bi bilo dobro da je vaš automobil dodatno osiguran i to Euro+ osiguranjem koje će vam biti od velike pomoći u slučaju kvara ili prometne nesreće u inozemstvu. S druge strane ako imate stariji automobil i želite ga osigurati od totalnog uništenja, tada ćete odabrati dodatnu policu osiguranja Totalna šteta. Tom policom vaš automobil je osiguran od uništenja, prometne nesreće s totalnom štetom, krađe, požara...  

« Povratak