Pojmovi u osiguranju

  Osiguranje automobila, vrste auto osiguranja

Osiguranje automobila od automobilske odgovornosti je obavezno i zakonom propisano. No, to nije jedina polica osiguranja kojom možete osigurati svoj automobil. Svaka osiguravajuća kuća ima u svojoj ponudi različite vrste osiguranja.

 Allianz u svojoj ponudi nudi: policu osiguranja od automobilske odgovornosti, kasko osiguranje, Euro+ osiguranje, pomoć na cesti, AO XL osiguranje, osiguranje od otkaza uz policu automobilske odgovornosti, totalna šteta i osiguranje od naleta na životinje.

 Primjerice, AO XL osiguranje je polica osiguranja kojom je osiguran vozač, odnosno u slučaju prometne nesreće vozač koji je skrivio nesreću dobiva naknadu za tjelesne ozljede koje je zadobio. Koliko će iznositi godišnja premija tog osiguranja ovisi o snazi motora vozila.

Zatim, postoje dvije vrste kasko osiguranja, to je potpuno kasko osiguranje i djelomično. Potpuno kasko osiguranje je potpuna zaštita za automobil, dok je djelomičnim kaskom pokriven samo dio rizika iz punog kasko osiguranja.

Možete osigurati svoj automobil od naleta na životinje. Dogodi li se da sami morate pokrivati troškove i posljedice te nezgode tada će vam dobro doći polica osiguranja od naleta na životinje.

 Koju policu osiguranja ćete odabrati ovisi o tome što želite osigurati i koliko novca možete izdvojiti.

« Povratak