Pojmovi u osiguranju

  Uvjeti za osiguranje života

Odlučili ste se uzeti policu životnog osiguranja, ali ne znate koji su uvjeti za osiguranje života. Svaka osiguravajuća kuća nudi police životnog osiguranja prema određenim uvjetima.

 Tako, primjerice, u Allianzu policu osiguranja mogu uzeti svi koji navrše 14 godina pa sve do 65 godina života. Rok otplate police može biti najmanje 5 godina, a najviše 30 godina. Polica osiguranja se u svakom trenutku može prilagoditi vašim potrebama. Dakle, možete promijeniti iznos koji želite uštedjeti i iznos isplate za slučaj smrti bez ugovaranja nove police. Najmanja mjesečna premija iznosi 15 eura. To su samo neki od osnovnih uvjeta koje morate prihvatiti kako biste mogli potpisati svoju policu životnog osiguranja. Što sve treba poštivati ovisi o polici osiguranja za koju ste se odlučili i pod kojim uvjetima. Vrlo je važan uvjet da možete redovito uplaćivati premije osiguranja jer jedino tako vam se isplati uzeti policu životnog osiguranja. 

 Zatim, ako želite da vaša polica očuva realnu vrijednost kroz cijeli vremenski period tada možete ugovoriti indeksaciju. To znači da će se svake godine za odabrani postotak uvećati premija osiguranja života, a time i ukupna isplata po polici osiguranja života.

« Povratak