Pojmovi u osiguranju

  Životno osiguranje da ili ne

Odlučili ste krenuti sa štednjom, pa se pitate životno osiguranje da ili ne? Kako biste dobili odgovor na to pitanje dobro trebate proučiti sve uvjete pojedine police životnog osiguranja.

 Naime, redovitim uplaćivanjem premije životnog osiguranja osim što štedite, istovremeno svojim najbližima financijski osiguravate budućnost u slučaju da se vama nešto dogodi.

Najniža premija koju možete uplaćivati je 15 eura, a polica osiguranja se može sklopiti na najmanje 5 i najviše 30 godina. Sami birate iznos koji želite štedjeti i na koliko godina. Dogodi li se da u nekom trenutku ne možete plaćati policu osiguranja tada možete policu staviti u mirovanje na godinu dana, a nakon tog roka uz manje izmjene police nastavljate s plaćanjem. Također, moguća je i kapitalizacija osiguranja života kada se na temelju uplata  formira novi, umanjeni iznos za isplatu. U tom slučaju ne trebate više dalje uplaćivati premije osiguranja života, a još uvijek ste osigurani do isteka police osiguranja života.

 I na kraju kada istekne vaša polica isplaćuje vam se osigurana svota uveća na dobitak, a sami odlučujete želite li isplatu u ratama ili jednokratnu isplatu.

 

« Povratak