Allianz Invest širi djelatnosti na investicijsko savjetovanje i upravljanje portfeljem

Allianz Invest, društvo za upravljanje investicijskim fondovima, primilo je odobrenje Hanfe za obavljanje djelatnosti investicijskog savjetovanja i upravljanja portfeljem.

„Nove usluge omogućuju nam individualni pristup klijentima u upravljanju imovinom. Naši investicijski savjetnici za pojedine ulagače sada mogu oblikovati posebne ulagačke strategije u skladu s njihovim osobnim preferencijama, zahtjevima i ciljevima.“, pojasnio je Mario Staroselčić, predsjednik Uprave Allianz Investa.

Allianz Invest je s radom započeo 2008. godine te od samog početka bilježi kontinuitet uspješnih rezultata u poslovanju svoja tri fonda: Allianz Portfolio - mješovitog investicijskog fonda, Allianz Cash - novčanog fonda i Allianz Equity - dioničkog fonda.

Allianz Portfolio je 2. srpnja dobio nagradu „Top of the Funds“  koju mu je u kategoriji otvorenih mješovitih investicijskih fondova dodijelilo Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima Hrvatske gospodarske komore (HGK) za 2013. godinu, čime je četvrtu godinu zaredom odnio naslov prvonagrađenog fonda u svojoj kategoriji.