Allianz započeo 2016. godinu snažnim prvim tromjesečjem

Tijekom prvog tromjesečja 2016. godine, u okruženju koje je i dalje ispunjeno brojnim izazovima, Allianz Grupa nastavila je bilježiti vrlo dobre rezultate. Neto dobit pripisiva dioničarima porasla za 20,5 posto na 2,2 milijarde eura, djelomično zahvaljujući i neoperativnim realiziranim dobicima. U segmentu neživotnih osiguranja, operativna dobit zabilježila je značajno poboljšanje u usporedbi s prošlom godinom, i to uglavnom zahvaljujući manjem broju nastalih šteta vezanih za prirodne katastrofe. U segmentu životnih i zdravstvenih osiguranja zabilježen je pad ukupnih prihoda nakon promjena u strategiji proizvoda. Istovremeno, u segmentu upravljanja imovinom neto odljev  klijenata nastavio je padati u usporedbi s prošlom godinom.

„Prvo tromjesečje predstavlja sjajan početak godine. Na dobrom smo putu postići ciljanu operativnu dobit u iznosu od 10,5 milijardi eura, plus/minus 500 milijuna eura za cijelu godinu“, istaknuo je član Uprave za financije Allianza SE, Dieter Wemmer.

Više...