Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
(pon - pet 08 -17 sati)
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Allianzov projekt Treneri velikog srca dobitnik je nagrade Hrvatske udruge poslodavaca

Allianzov projekt Treneri velikog srca dobitnik je nagrade Hrvatske udruge poslodavaca

Allianz je projekt pokrenuo u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom s ciljem razvijanja sporta za djecu s teškoćama u razvoju. Rad s takvom djecom zahtijeva specifična znanja i poseban način rada pa se u sklopu projekta educiraju sportski pedagozi, a s lokalnim se zajednicama nastoji osigurati održivost projekta. U suradnji sa slavnom paraolimpijkom Anom Sršen do sada je otvoreno 9 škola plivanja u 9 hrvatskih gradova – Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici, Vinkovcima, Slavonskom brodu, Sisku, Puli, Opatiji i Splitu, a u srijedu se otvara još jedna škola u Karlovcu.

Kako bi bavljenje sportom omogućili i djeci iz gradova koji nemaju potrebnu infrastrukturu za škole plivanja, u suradnji s dr. sc. Tomislavom Krstičevićem i Kineziološkim fakultetom u Zagrebu pokrenute su i prve atletske škole u Virovitici i Osijeku, i to su trenutno jedine škole u Hrvatskoj u sklopu kojih djeca s teškoćama u razvoju treniraju zajedno s ostalim sportašima.

Do sada je kroz projekt educirano dvanaest trenera plivanja i deset trenera atletike, a škole pohađa preko stotinu djece.

Osobe s invaliditetom čine najveću manjinu na svijetu, a mogućnost bavljenja sportom često im nije osigurana. Zbog nedostatka infrastrukture i stručnih trenera, djeci s teškoćama u razvoju je rekreacija dodatno otežana, a važna je kako za njihovo zdravlje, tako i za bolju socijalizaciju. Glavni cilj projekta je jačanje svijesti o paraolimpijskim vrijednostima i omogućiti svoj djeci u Hrvatskoj ravnopravnu mogućnost bavljenja sportom. Nagrada Hrvatske udruge poslodavaca poticaj je za daljnji rad i motivaciju lokalne zajednice na uključivanje u projekt jer njegova održivost ovisi i o njihovoj podršci.

Želite li se uključiti u projekt i saznati više o Trenerima velikog srca, više informacija potražite na www.trenerivelikogsrca.com