Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535
(pon - pet 08-20, sub 09-15)

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Međunarodni dan bijelog štapa

Međunarodni dan bijelog štapa

Povodom Međunarodnog dana bijeloga štapa koji se u Hrvatskoj obilježava od 1996. godine, Allianz je uveo mogućnost ispisa polica na brajici kako bi i slijepim i slabovidnim sugrađanima omogućio dobivanje točnih i transparentnih informacija. Ideja za police na brajici potekla je od Allianzovih zaposlenika, internim mehanizmom nominiranja ideja za unaprjeđenje poslovanja, a prvu policu na brajici Allianz je poklonio našem paraolimpijcu Damiru Mizdraku, skijašu koji je u Sočiju ove godine osvojio 12. mjesto u slalomu u kategoriji slabovidnih skijaša.

„Iako osobno ne ovisim o brajici, imam mnogo prijatelja kojima je ona od esencijalne važnosti. Ljudi bez hendikepa nisu ni svjesni koliko je toga još uvijek nedostupno hendikepiranim osobama i u kojoj mjeri su slijepe i slabovidne osobe ovisne o pomoći drugih u obavljanju nekih svakodnevnih poslova. Stoga mogućnost da policu osiguranja dobijete ispisanu na Brailleovom pismu i da je možete pročitati i proučiti samostalno, bez tuđe pomoći, puno znači.“, izjavio je Mizdrak.

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa Allianz je svoje zaposlenike educirao o tome kako ispravno pomoći slijepim i slabovidnim osobama pri kretanju. Savjeti su dostupni na stranicama Hrvatskog saveza slijepih i slabovidnih osoba.