Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535
(pon - pet 08-20, sub 09-15)

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

14-godišnji Zagrepčanin Jan Niković oduševio 67.000 Bayernovih navijača

14-godišnji Zagrepčanin Jan Niković oduševio 67.000 Bayernovih navijača

Zahvaljujući sjajnim izvedbama na Allianzovom Junior Music Campu mladi je Zagrepčanin Jan Niković, zajedno s Poljakom Ziemowit Piotr Switalskim u subotu 11. srpnja zasvirao s najvećom pijanističkom zvijezdom današnjice Lang Langom, pred prepunom Allianz Arenom povodom spektakularnog predstavljanja nove momčadi FC Bayern Münchena.

Mladi pijanist je u duetu s Poljakom otvorio cijeli događaj izvedbom Brahmnsovog Mađarskog plesa, nakon čega im se pridružio Lang Lang, koji je izvedbom Bayernove himne i duetom s njemačkom DJ-zvijezdom Robinom Schulzom atmosferu doveo do usijanja.

14-godišnji Jan lani je izborio sudjelovanje u Lang Langovom Allianz Junior Music Campu u snažnoj konkurenciji 300 prijavljenih talentiranih pijanista iz 40-ak zemalja svijeta. Jan je izborio jedno od 12 mjesta i pritom oduševio kineskog pijanističkog virtuoza s kojim je prije Allianz Arene zasvirao zajedno i na legendarnom Camp Nou.

„Oduševljen sam atmosferom koja nas je dočekala u Münchenu. Bilo je to posebno iskustvo, jedno od onih koje pamtite cijeli život. Lang Lang je moja velika inspiracija, a svirati sa svojim idolom ostvarenje je snova. Zahvalan sam na iskustvu koje sam stekao u Allianzovom kampu, na kojemu sam mnogo napredovao i koji mi je omogućio da sudjelujem na ovom spektaklu, a drago mi je i da smo u subotu pokazali nogometnim navijačima kako klasična glazba može biti zabavna i trendi te što su i oni tako dobro reagirali,“ istaknuo je Jan nakon subotnjeg nastupa.

Talentirani Jan Niković, koji inače dolazi iz obitelji glazbenika, počeo je svirati s osam godina, a glazbi se potpuno posvetio 2013., nakon što je osvojio  državno natjecanje komornih sastava u Opatiji. Na nedavno održanom 9. EPTA međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste odnio je prvo mjesto u konkurenciji 49 sudionika iz 15 zemalja, kao i prvu nagradu u konkurenciji solo klavira na državnom natjecanju u Dubrovniku.

„Allianz Junior Music Camp je prilika za jedinstveno iskustvo mladim pijanistima diljem svijeta, da upoznaju Lang Langa i dožive nešto što će ih motivirati da ustraju u glazbenoj karijeri. Jan nas je sve potpuno oduševio i nakon izuzetno pozitivnog iskustva s prošlogodišnjeg kampa, odlučili smo i ove godine pokrenuti natječaj te pozvati mlade talentirane pijaniste u Hrvatskoj da se prijave“, rekla je Maja Amidžić, direktorica Market menadžment sektora u Allianzu.

Kamp se ove godine održava u Beču, a zainteresirani se prijaviti mogu do 30. kolovoza putem linka ovdje.

Nakon spektakularnog otvorenja razdragane navijače pozdravile su poznate Bayernove zvijezde, zajedno sa novo pridošlim Douglasom Costom, Joshuom Kimmichem i Svenom Ulrichom. Nakon toga uslijedio je egzibicijski trening i zabavni program u sklopu kojega su navijači imali prilike pogledati prijateljski okršaj između legendi Bayerna i milanskog Intera, među kojima su bili i naši Niko i Robert Kovač.

Prodajom ulaznica za ovaj događaj humanitarnog karaktera prikupljeno je više od pola milijuna eura za projekte pomoći djeci koje provodi Allianz für Kinder dobrotvorna udruga.