Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
(pon - pet 08 -17 sati)
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

50 dana do početka XIV. paraolimpijskih

Za samo 50 dana počinje jedno od najvećih profesionalnih sportskih događanja na svijetu - 14. paraolimpijske igre, koje se održavaju u Londonu od 29. kolovoza do 9. rujna. Čak 25 hrvatskih sportaša nastupit će na paraolimpijskim igrama u pet sportova i to atletici, plivanju, stolnom tenisu, biciklizmu i streljaštvu. Među njima biti će: Darko Kralj, Mihovil Španja i Milka Milinković kojoj će ovo biti devete paraolimpijske igre od daleke 1972. godine kada je nastupila u Heilderbergu.

Na smotri u Londonu očekuje se nastup oko 4.100 sportaša iz preko 150 zemalja. Iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora se nadaju još većem uspjehu od onog postignutog na 13. paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je Antonija Balek osvojila dvije zlatne medalje, Darko Kralj osvojio zlato u bacanju kugle postižući novi svjetski rekord čak peti put zaredom te Branimir Budetić pridodao velikom uspjehu hrvatskog tima osvojivši srebro u bacanju koplja.

Tim povodom stručnjaci, sportaši i treneri Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) održali su u suradnji s Allianzom, partnerom HPO-a, posebnu radionicu za predstavnike medija na kojoj su detaljno predstavili sve sportove u kojima hrvatski paraolimpijci nastupaju u Londonu.

 "Imajući u vidu sve što je na današnjoj radionici rečeno hrvatski sport svakako će i u kolijevci paraolimpijskog pokreta imati što za reći i podariti našu domovinu novim sportskim uspjesima. Zasigurno 50 dana do najveće smotre paraolimpijskog sporta bilo bi za očekivati da ponovimo rezultat iz Pekinga. Hoće li doista tako saznat ćemo 10. rujna kada se naši sportaši vraćaju u Hrvatsku", komentirao je ovom prigodom Darko Matić, glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Na globalnoj razini Allianz je povezan s paraolimpijskim pokretom od 2006. godine kada je postao prvi "međunarodni partner" Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC), a protekle godine je i Allianz u Hrvatskoj započeo svoju suradnju s Hrvatskim paraolimpijskim odborom (HPO) čime je postao službeni partner i sponzor HPO-ado 2013. godine.

"Uz paraolimpijce još bolje razumijemo potrebe naših klijenata uviđajući kako sport pomaže ljudima da se nose s osobnim nedostacima. I dalje ćemo nastojati podržavati kvalitetne  programe i edukacije koji doprinose povećanju svijesti o poteškoćama s kojima se susreću osobe, odnosno sportaši s invaliditetom", naglasila je Sonja Miočić Maksić, direktorica Korporativnih komunikacija Allianza koji je bio domaćin ove radionice.

Od početka godine Allianz se uključio i u projekt Paraolimpijski školski dan koji je HPO pokrenuo u rujnu 2010. godine s ciljem promocije sporta osoba s invaliditetom, paraolimpijaca i paraolimpijskog pokreta i povećanja svijesti kod djece školske dobi o izazovima s kojima se susreću sportaši s invaliditetom. Do danas je kroz program prošlo 33.200 djece u 64 osnovnih škola, a Allianz se aktivno uključio u obilazak 13 škola u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj.

Hrvatski paraolimpijski odbor jedan od osam nacionalnih paraolimpijskih saveza pod pokroviteljstvom Allianza. Osim u Hrvatskoj, Allianz je partner na nacionalnoj razini u Australiji, Bugarskoj, Njemačkoj, Irskoj, Portugalu, Švicarskoj i Turskoj.