Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535
(pon - pet 08-20, sub 09-15)

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Allianz Arena slavi jubilarni rođendan: deset godina snova, ostvarenih ciljeva i osvojenih naslova

• 24 milijuna gledatelja pratilo je više od 470 utakmica

• Allianz Arena dopire do 750 milijuna kućanstava iz 200 zemalja

• ljubitelji Arene pozvani da objave svoje najdraže trenutke i sudjeluju u izvlačenju nagrada

Deset godina nakon otvorenja, Allianz Arena stadion je samih superlativa s impresivnim statističkim podacima:  471 utakmica, uključujući 57 utakmica Lige prvaka i UEFA Europske lige, 1318 golova i šest njemačkih prvenstava koje je osvojio Bayern München. Allianz Arena je stadion koji publiku približava utakmici na terenu, arhitektonsko remek djelo i simbol grada Münchena.

„Arena godišnje privlači oko četiri milijuna posjetitelja diljem svijeta te je proteklih deset godina bila mjesto održavanja brojnih međunarodnih natjecanja“, rekao je dr. Christian Deuringer, voditelj Odjela za globalni Brand Management u Allianzu SE. „Nakon tako uspješnog desetljeća s veseljem očekujemo sljedećih deset godina, naročito zbog toga što se bliži novo veliko natjecanje - Europsko nogometno prvenstvo 2020.“

Allianz Arena, dom klubova FC Bayern i 1860 München, navršava deset godina postojanja tjedan dana nakon završetka Bundeslige. Dvije godine je trajala njena izgradnja, nakon čega je službeno otvorena dvjema utakmicama, održanim 30. i 31. svibnja 2005. Od tada je Philipp Lahm na terenu bio 205 puta, što ga čini najčešće korištenim igračem u Allianz Areni. Igrač s najviše pogodaka je još uvijek Mario Gomez sa 68 golova, dok je Roy Makaay najbrže postigao zgoditak - samo deset sekundi nakon početnog udarca u utakmici Lige prvaka.  Posjetitelji Arene odgledali su šest utakmica FIFA Svjetskog prvenstva 2006™, uključujući utakmicu otvaranja prvenstva i jednu polufinalnu utakmicu. U Areni je odigrano ukupno 50 utakmica UEFA Lige prvaka, od kojih i ona sa sretnim završetkom za FC Bayern München - finale protiv FC Chelsea 2012. g.

Tijekom Europskog nogometnog prvenstva 2020. utakmice će se prvi put održavati u različitim europskim gradovima, no Allianz Arena jedna je od sigurnih lokacija održavanja. U njoj će se najvjerojatnije održati tri utakmice, od kojih jedna u četvrtini finala. Pozornost javnosti koju Arena rezultat je njene važnosti u svijetu sporta: utakmice u Allianz Areni redovito dopiru do 750 milijuna kućanstava u više od 200 zemalja diljem svijeta, a Facebook stranica Arene trenutno broji preko milijun obožavatelja.

Od Allianz Arene do obitelji stadiona

Globalni mediji ju dosljedno odabiru kao jednog od najboljih nogometnih stadiona na svijetu,  a u Njemačkoj je uvjerljivo najpoznatiji nogometni stadion. Tri četvrtine Nijemaca prepoznaje minhenskog osiguravatelja kao imenovatelja Arene, a u međuvremenu je Allianz postao partner i imenovatelj još petero međunarodnih sportskih stadiona koji su izgrađeni po modelu minhenske Arene: Allianz Stadium u Sydneyu, Allianz Park u Londonu, Allianz Riviera u Nici, Allianz Parque u Sao Paulu i Allianz Stadion u Beču koji se otvara sljedeće godine.

Najbolji trenuci Arene

Ljubitelji i posjetitelji važan su dio velikog uspjeha Allianz Arene - 24 milijuna ljudi ju je posjetilo od 2005. godine. Allianz povodom velike obljetnice sve poziva da objave svoje najdraže uspomene ili najvažnije trenutke prošlog desetljeća pod sloganom "My Arena Moment“ (Moj Arena trenutak) označene s #10yAA na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili YouTubeu. Svi koji to naprave do 6. lipnja sudjeluju i u izvlačenju nagrada poput VIP paketa za predstavljanje momčadi Allianz FC Bayerna i dresova s autogramima.