Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
(pon - pet 08 -17 sati)
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Allianz i Ana Sršen pokrenuli sedam plivačkih škola za djecu s teškoćama u razvoju u sklopu projekta „Treneri velikog srca“

Zagreb, 8. veljače 2014. – na bazenima Mladosti predstavljen je projekt „Treneri velikog srca“ - prvi projekt u Hrvatskoj usmjeren na razvoj sporta za djecu s teškoćama u razvoju na lokalnoj razini. U organizaciji Allianza i Ane Sršen, projektom su u četiri mjeseca pokrenute plivačke škole u sedam gradova diljem Hrvatske – u Splitu, Varaždinu, Vinkovcima, Čakovcu, Puli, Opatiji i Sisku, a za djecu iz Vukovara osiguran je prijevoz do Vinkovaca. Škole pohađaju djeca u prisutnosti roditelja, a s njima vježbaju certificirani treneri, posebno educirani u sklopu projekta. Naša poznata paraolimpijka Ana Sršen je istaknula, „Jednom kad se odvaže na ulazak u bazen, djeci voda postaje najbolji prijatelj, omogućuje im nesputano kretanje, kontakt s drugom djecom, a time i rast njihovog samopouzdanja. Neki od naših polaznika otkrili su i ljubav prema natjecanju te počeli trenirati. U svakom se djetetu krije potencijalni plivač, mali paraolimpijac u srcu.“ Plivačke škole se baziraju na Halliwick konceptu, a ključan faktor programa su certificirani treneri koji motiviraju djecu i kreiraju atmosferu uzajamne podrške. Višnja Bunić, Jadran Rubeša, Teo Gabre, Mario Keškić, Marina Tadić i Ana Pleše treneri su velikog srca, koji kroz sinergiju individualnog i grupnog rada uče djecu da daju najbolje od sebe kako bi svladali nove vještine i naučili plivati. Vrijednost projekta prepoznalo je čak 20 hrvatskih sportaša te momčad HNK Rijeke i NK Cibalije koji su projektu dali svoju podršku. „Sport jača samopouzdanje i svaki dan proveden na treningu dokaz je da nešto možeš postići“, izjavio je zlatni olimpijac, vaterpolist Frano Vićan, otac djeteta s posebnim potrebama koje trenira plivanje. „Za mene kao roditelja i sportaša najvažnije je da moja Petra dolazi na bazen nasmijana. Najvažniji je dječji osmjeh“, dodao je. Škole s radom nastavljaju i u 2014. godini, za koju su u tijeku pregovori za četiri dodatna grada. „Javljaju nam se roditelji, udruge, uprave bazena i lokalne vlasti iz cijele Hrvatske. To govori o nedostatku sportskih aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju, naročito u manjim sredinama. Kako bismo postigli što veću održivost projekta, u pojedinim gradovima usko surađujemo s lokalnim institucijama, a interes za sudjelovanjem pristiže i iz drugih gradova, stoga imamo obvezu istim tempom nastaviti s projektom i ove godine“, izjavio je Frane Majstorović, direktor Službe marketinga u Allianzu te se zahvalio svima koji su prepoznali vrijednost projekta i doprinijeli njegovoj održivosti.

Više informacija o projektu i točan raspored plivačkih škola po gradovima svi zainteresirani mogu pronaći na Facebook stranici Allianz ParaSport, a informacije mogu dobiti i slanjem e-maila na adresu treneri.velikog.srca@gmail.com.

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Lana Zeković Mellé

Voditelj korporativnih komunikacija

lana.melle@allianz.hr