Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535
(pon - pet 08-20, sub 09-15)

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Allianz i SOS Dječja sela fokusiraju se na socijalnu uključenost

Allianz i SOS Dječja sela fokusiraju se na socijalnu uključenost

Allianz SE i SOS Dječja sela objavili su u utorak, 02. kolovoza sklapanje trogodišnjeg globalnog partnerstva u sklopu kojega će Allianz na globalnoj razini pružiti podršku SOS Dječjim selima. Osim sudjelovanja na projektima, koji će osiguravati pojedinačnu podršku djeci, Allianz će ponuditi i svoje stručno znanje u upravljanju rizicima, primjerice pomoći će pretvoriti dječja sela u sigurna mjesta namijenjena lokalnim zajednicama u slučaju katastrofe.

Više od dvadeset godina Allianz je  usmjeren na pružanje ciljane podrške mladima. “Kao osiguravajuća kuća i ulagač, razmišljamo i planiramo unaprijed dugoročnije od ostalih”, navodi Oliver Bäte, glavni izvršni direktor osiguravajuće kuće Allianz SE.

“Socijalnim programom ‘Ohrabrimo buduće generacije’, koji je po prvi puta dio globalnog partnerstva sa SOS Dječjim selima, nastojimo pronaći odgovore na izazove koji se tiču socijalne uključenosti. Zajedno sa SOS Dječjim selima potičemo mlade ljude diljem svijeta da oblikuju održivu budućnost.”

Richard Pichler, posebni predstavnik organizacije SOS Children's Villages International, izjavio je: “U ovom trenutku 80.000 djece u 134 zemlje pružamo sigurno mjesto koje mogu nazvati domom. Stoga nam je zadovoljstvo što smo osigurali podršku osiguravajuće kuće Allianz, globalnoga partnera s kojim dijelimo zajedničke vrijednosti i ciljeve te koji može ponuditi potrebna znanja i vještine. Zajedničkim snagama želimo postići više, tako što ćemo pokrenuti programe osposobljavanja za mlade ljude, unaprijediti mogućnosti koje im se pružaju na  tržištu rada te u pojedinim zajednicama, a to su samo neka od područja na koja se namjeravamo fokusirati.”Povodom predstavljanja održana je i panel-diskusija na temu “Kako korporativni sektor može doprinijeti socijalnom uključenju?”, na kojoj su stručnjaci iz obiju organizacija raspravljali o sigurnosti i zadovoljavanju osnovnih ljudskih potreba kao osnovnih preduvjeta za socijalno uključivanje. Raspravljalo se i o nužnosti većeg angažmana korporativnog sektora u rješavanju društvenih izazova.

Uz to, kako bi se obilježilo sklapanje ovoga globalnog partnerstva više od 12.000 zaposlenika i ekskluzivnihpartnera osiguravajuće kuće Allianz sudjelovalo je diljem svijeta u prvoj utrci Allianz World Run. Od svibnja pa do kraja srpnja zaposlenici su ukupno prešli udaljenost od 1,4 milijuna kilometara, odnosno čak 34 su puta optrčali oko Zemlje.  Pritom su prikupili 600.000 eura kojima će se financirati dječja sela u 12 zemalja (Argentina, Austrija, Hrvatska, Indonezija, Kina, Kolumbija, Luksemburg, Meksiko, Njemačka, Obala Bjelokosti, Sirija i Tajland).  

U utrci je aktivno sudjelovalo i 70 zaposlenika Allianza Zagreb koji su svakodnevnim trčanjem i hodanjem doprinijeli dobrim rezultatima, plasirajući Hrvatsku na 29. mjesto od sveukupno 95 zemalja sudionica utrke, kao i donaciji SOS Dječjem selu Hrvatska, kojem je Allianz SE iz prikupljenih sredstava donirao 50.000 eura.

„Partnerstvo Allianza i SOS Dječjeg sela Hrvatska na projektu osnaživanja i pomoći mladima u procesu izlaska iz SOS Zajednica mladih Osijek i Osijek I i naknadnoj skrbi, za cilj ima unaprjeđenje kvalitete njihovih života. Do sada smo za 13 mladih uključenih u naš program polusamostalnog života na  području Osječko-baranjske županije osigurali kontinuiranu stručnu pomoć i podršku u svladavanju zahtjevnosti samostalnog života te pronalaženju zaposlenja, a naši stručni djelatnici bili su na raspolaganju za šest mladih, polaznika fakulteta kojima je trebala pomoć oko rješavanja stambenog pitanja ili podrška u izvršavanju fakultetskih obaveza. Za šestero mladih bilo je organizirano psihološko savjetovanje ili su bili uključeni u terapijski proces, dok je desetak njih u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka  pohađalo  edukaciju iz prevencije seksualnog nasilja. Za petero mladih pri kraju srednjoškolskog obrazovanja izrađeni su planovi daljnjeg školovanja ili zaposlenja. Dvije mlade osobe su u statusu predstavnika svih mladih bile uključene u međunarodnu zagovaračku kampanju vezano za pravo mladih na sudjelovanje u odlučivanju, a svoja znanja i iskustvo prenijele su drugim mladima iz zajednice mladih. Tijekom ljetnih mjeseci mladima je pružena pomoć u pronalaženju honorarnih poslova, a za njih 15 organizirano je i zajedničko ljetovanje. Do kraja godine ova će nam vrijedna pomoć Allianza pomoći da još 22 naših mladih dobije ovakvu podršku i uspješno započne samostalan život .“, izjavila je Gordana Daniel, direktorica razvoja nacionalnih programa SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Uz dobrotvornu svrhu Allianz je u sklopu globalnog projekta Allianz World Run postavio i novi svjetski rekord za najveću udaljenost koju je prešla skupina ljudi (90 dana, jedna ekipa). Fotografije utrke Allianz World Run iz cijelog svijeta iskorištene su za obaranje Guinnessova svjetskog rekorda u kategoriji „Najduži niz fotografija” (8,470 fotografija, 1,225 metara).