Allianz krenuo s liberalizacijom - uz individualan pristup i prilagođene cijene obveznog auto osiguranja, po prvi put i šira pokrića te niz pogodnosti za same vozače

• Prilagodbom cjenika individualnim karakteristikama klijenata i stvarnom riziku, Allianz je krenuo s liberalizacijom svoje ponude obveznog auto osiguranja
  • Najveća ušteda za oprezne vozače starije od 30 godina s osobnim vozilom snage motora iznad 44 kilovata.
  • Besplatna pomoć na svim cestama u Hrvatskoj, zaštita ostvarenog bonusa i obiteljski popust samo su neki od povlastica koje Allianz nudi vozačima osobnih automobila.
  • Novi proizvod dostupan je i u svim poslovnicama Zagrebačke banke, a ugovaranjem police korisnici sakupljaju i MultiPlusCard bodove.

Zagreb, 3. prosinca 2013. - Allianz je predstavio novi proizvod obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti koji se bazira na individualnom pristupu u izračunu premije i nudi prilagođene cijene obzirom na stvarni rizik. Ova polica na hrvatsko tržište uvodi i novitete u vidu proširenih pokrića sadržanih u samom proizvodu te nizu dodatnih pogodnosti za vozače. Proizvod je razvijen na temelju najbolje prakse unutar Allianz grupe, a osim kroz Allianzovu vlastitu prodajnu mrežu dostupan je i u svim poslovnicama Zagrebačke banke.

Individualizirani pristup i prilagođene cijene

Novi je Allianz proizvod prilagođen individualnim karakteristikama vozača, pa se tako izračun premije određuje prema stvarnom riziku, odnosno prema starosti vozača, snazi vozila, registarskim oznakama i vremenskom razdoblju bez nezgode. Individualnim pristupom korisnicima se nudi pravedniji cjenik na maksimalnu korist sigurnih vozača, a najveću uštedu ostvaruju oprezni vozači stariji od 30 godina s osobnim vozilom snage motora iznad 44 kilovata.

„Allianz se opredijelio za liberalizaciju tržišta još 2008. godine kada smo prvi put predali cjenik na odobrenje Hanfi. Korisnicima danas nudimo inovativnu policu s prilagođenim cijenama u koje su uračunata i proširena pokrića te niz pogodnosti za same vozače. Vjerujemo da će naš novi proizvod doprinijeti konstruktivnoj liberalizaciji na hrvatskom tržištu jer on nije samo dobar za klijete, već je i dugoročno održiv.“, izjavio je Boris Galić, predsjednik Uprave Allianza.

Besplatna pomoć na cesti i pogodnosti unutar MultiPlusCard programa

Allianz je jedini osiguratelj koji klijentima nudi pogodnosti unutar MultiPlusCard programa. Zahvaljujući tom partnerstvu, klijenti od sada mogu sakupljati nagradne bodove i kroz premiju obveznog auto osiguranja, a korisnici ostvaruju i dodatne bodove plaćanjem karticama Zagrebačke banke. Uz policu obveznog auto osiguranja, korisnicima se nudi i niz pogodnosti pa tako svi vozači osobnih vozila koji policu ugovore do 31. ožujka dobivaju besplatnu pomoć na svim cestama u Hrvatskoj. Ova asistencija, između ostalog, uključuje i troškove prijevoza do najbliže radionice za popravak, a pokriva i zamjenu greškom utočenog goriva te gubitak ključeva. U nizu pogodnosti ističu se još i obiteljski popust te besplatna zaštita ostvarenog bonusa - Superbonus.

Proširenim pokrićima Allianz donosi novost na tržište obveznog auto osiguranja

I sam proizvod obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti sadrži neka nova pokrića među kojima se ističe pravna zaštita, odnosno naknada troškova do 40.000 kuna za obranu vozača u sudskom postupku koji se vodi zbog izazivanja prometne nesreće. Kako Hrvatska ima poveći broj neosiguranih vozila,  Allianz nudi i dodatnu zaštitu svojim korisnicima tako što omogućuje naknadu štete i oštećenom vlasniku ili vozaču neosiguranog vozila, čime svog osiguranika štiti od privatne tužbe. Ovakvim i sličnim pokrićima uključenim u novi proizvod unijeta je dugo očekivana raznolikost ponude na hrvatsko tržište obveznog auto osiguranja.