Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535
(pon - pet 08-20, sub 09-15)

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Allianz nastavlja partnerstvo s Međunarodnim paraolimpijskim odborom

  • Produljenje suradnje s Međunarodnim paraolimpijskim odborom (IPC) na naredne četiri godine
  • 13 kompanija iz Allianzove mreže potpisalo lokalna partnerstva
  • Od ove godine Allianz postaje partner i Atletskog odbora IPC-a
  • Hrvatski projekt "Paraolimpijski školski dan" osvojio Grand Prix priznanje HUOJ-a


Werner Zedelius
, član Uprave Allianz SE i Sir Philip Craven, predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC), potpisali su sporazum kojim se nastavlja Paraolimpijska suradnja Allianza kao međunarodnog partnera. Allianz je ponosni partner IPC-a od 2006., a prvi međunarodni partner IPC-a od 2011., što je uloga koja uključuje suradnju i na globalnoj i na lokalnoj razini. Tijekom dugogodišnje, obostrano korisne suradnje, Allianz je pomogao potaknuti svijest javnosti o važnosti paraolimpijskog pokreta i generirati veći interes za paraolimpijski sport u cjelini.

"Prošlogodišnje Paraolimpijske igre u Londonu pomogle su u promjeni percepcije ljudi. Kao vjernom partneru IPC-a, Allianzu je veliko zadovoljstvo podupirati ovaj pokret kao i njegove sportaše. Kroz nastavak i širenje našeg partnerstva, Allianz želi izraziti zadovoljstvo što je pomogao u gradnji uspjeha u Londonu 2012., nužnog za daljnje podizanje svijesti i razbijanje barijera," izjavio je Werner Zedelius.

"Presretan sam što Allianz i IPC nastavljaju svoju uspješnu suradnju. To je jedan strastveni odnos i Allianz njime doista dobiva duh paraolimpijskog pokreta i njegovih sportaša. To je ono što me čini iznimno sretnim. Tijekom proteklih sedam godina, Allianz je bio privržen, pouzdan i profesionalan partner paraolimpijskom pokretu stoga se radujem sljedećem četverogodišnjem razdoblju naše suradnje. Allianz će biti važan partner IPC-u u dodatnom povećanju svijesti za paraolimpijski pokret i paraolimpijske sportaše," rekao je Sir Philip Craven.

Proširenje i širenje postojećeg partnerstva

Trenutni četverogodišnji ugovor obuhvaća cijeli ciklus Paraolimpijskih igara, uključujući i potporu Allianza Nacionalnom paraolimpijskom odboru (NPC) na njihovom putu na Zimske igre u Sočiju 2014. kao i ljetne igre u Riju 2016. Osim globalnih i lokalnih partnerstava, Allianz će također biti uključen u Atletski odbori IPC-a kako bi osigurao još više uzbuđenja oko paraolimpijskog pokreta. Atletski odbor IPC-a organizira sve atletske discipline i događanja tijekom cijele sezone, uključujući i utrke u invalidskim kolicima, bacanje kugle, trčanje, skok u dalj itd.

I Allianz u Hrvatskoj uskoro nastavlja suradnju s paraolimpijcima

Uskoro će biti potpisana lokalna partnerstva između Allianza i lokalnih NPC-a u sljedećim zemljama: Australija, Austrija, Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Irska i Meksiko, kao i Portugal i Švicarska. Još će se potpisati barem tri lokalna ugovora ove godine, tako da će ukupan broj lokalnih suradnji biti najmanje trinaest.

Od mnogih lokalnih aktivnosti ističe se projekt Paraolimpijski školski dan u koji se Allianz uključio 2012. godine, a koji je pokrenuo Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) s ciljem promocije sporta osoba s invaliditetom, paraolimpijaca i paraolimpijskog pokreta i povećanja svijesti kod djece školske dobi o izazovima s kojima se susreću sportaši s invaliditetom. U dvije godine koliko traje 39 Paraolimpijaca i 120 volontera posjetili su 87 osnovnih škola, a ukupno je kroz jednodnevni program prošlo 41.290 djece. Društvo za marketing Slovenije dodijelilo je hrvatskoj verziji projekta "Paraolimpijski školski dan"međunarodnu nagradu SPORTO, nagradu koja se dodjeljuje u sportskom poslovanju za uspješan marketing i sponzorske projekte u regiji (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija), a Hrvatska udruga za odnose s javnošću je za isti projekt dodijelila nagradu Grand PRix 2013 za najbolji komunikacijski projekt u području javnog sektora i nevladinih organizacija.

Allianz dijeli paraolimpijski duh sa zaposlenicima, klijentima, partnerima i javnosti

Osim financijske podrške pokretu, Allianz provodi i kampanju podizanja svijesti o važnosti paraolimpijskog sporta. Pod načelom "Dijelimo paraolimpijsko znanje", informacije o paraolimpijskom sportu distribuira širom svijeta, pokušavajući potaknuti javnost da se poistovjeti s inspirativnim postignućima paraolimpijskih sportaša. U nizu Allianzovih brošura objašnjavaju se detalji različitih paraolimpijskih sportova kao što su pravila košarke u invalidskim kolicima ili kako se alpska skijašica s oštećenjem vida može spustiti sa skijališta brzinom od 105km/h. Allianz poziva i paraolimpijce da drže motivacijska druženja za zaposlenike, menadžere, agente i klijente i time povećavaju broj paraolimpijskih ambasadora diljem svijeta.

Tijekom travnja i svibnja paraolimpijska izložba fotografija u Allianzu u Münchenu

Allianz trenutno prikazuje službenu paraolimpijsku izložbu fotografija u središnjem uredu u Münchenu. Izložba fotografija pod nazivom "Duh u pokretu" prikazuje fotografije Paraolimpijskih igara od Atlante 1996. do Londona 2012. Sve je fotografije snimio Lieven Coudenys, službeni fotograf IPC-a, dajući uvid u sport i pokazujući istinske sportske junake. Za sve one koji su zainteresirani za izložbu, mogu se ugovoriti privatna razgledavanja. Molimo vas da nam se obratite.


Saznajte više o Allianzovoj suradnji s Paraolimpijskim pokretom na:
http://www.sponsoring.allianz.com/en/paralympics/paralympics/