Allianz pomaže poplavljenim područjima

Uslijed katastrofalnih poplava koje su zahvatile Slavoniju kao prvu pomoć trenutno najugroženijima Allianz i AZ fondovi izdvojili su 250.000 kuna donacije Hrvatskom Crvenom križu, a sve dobrovoljne novčane priloge zaposlenika, koje od danas do petka 23. svibnja prikupljaju, Allianz će udvostručiti. Na taj će se način prikupiti dodatna sredstva, a zaposlenici Allianza prikupljaju i materijalnu pomoć, koju će Allianz potkrijepiti s 50.000 kn u obliku najnužnijih potrepština.

Procjene šteta se obavljaju kako pojedina područja postaju dostupna. Za najviše pogođena područja nema još informacija o štetama, ali procjenitelji su na terenu i likvidiraju štete na licu mjesta kako bi klijentima u najkraćem roku isplatili štete.

Nakon velikih vremenskih nepogoda koje su u veljači pogodile Sisačko-moslavačku i Karlovačku županiju, gdje su Allianzovi zaposlenici izašli na teren i opskrbili dežurne ekipe s hranom, kabanicama, čizmama i ostalim potrepštinama, pokrenut je projekt Allianz pomaže kojem je cilj na brz i efikasan način pomoći obnovu i povećanje sigurnosti područja pogođenih ovakvim i sličnim elementarnim nepogodama.

Iako je Allianzov osigurateljni portfelj na pogođenom području mali, dužnost je svake kompanije pomoći, stoga Allianz procjenilište u Heinzelovoj 70 stoji na raspolaganju za prikupljanje donacija svima koji žele s vlastitim zaposlenicima pokrenuti sličnu akciju.

Allianz će, kada se voda povuče, u okviru projekta Allianz pomaže odabrati jedan projekt unutar lokalne zajednice koji će imati za cilj povećanje kvalitete života i sigurnosti te će ga podržati na financijski i druge načine.