Allianz ponudio praksu stipendistima akcije Korak u život

Bliži se vrijeme mature, a zbog neizvjesne budućnosti mnogi maturanti, štićenici domova, ni ne razmatraju upis na fakultet. Kao dugogodišnji partner akcije Korak u život, Allianz je organizirao radionicu i savjetovanje štićenika dječjeg doma Ivan Goran Kovačić kojima odluka o upisu na fakultet predstavlja sljedeću veliku stepenicu u životu. Uz 20-ak štićenika domova, radionici su se pridružili i aktualni stipendisti akcije, predstavnici Rotary kluba Zagreb Kaptol, kao i predstavnici Allianza.

Kroz upoznavanje s aktualnim stipendistima, štićenicima domova predstavljene su mogućnosti koje im Korak u život nudi, a Allianz stručnjaci iz područja razvoja ljudskih potencijala održali su sa sudionicima radionicu u sklopu koje su im dali praktične savjete za pisanje životopisa i razgovor za posao, te su svim aktualnim i budućim stipendistima akcije ponudili mogućnost prakse u Allianzu.
„Današnjom smo radionicom željeli maturantima koji moraju napustiti domove i udomiteljske obitelji, a imaju želju za nastavkom obrazovanja, predstaviti što im akcija Korak u život nudi. Ulazak na tržište rada prije ili kasnije očekuje sve, stoga smo štićenicima htjeli pomoći i s praktičnim savjetima te im dati priliku da kod nas steknu, danas neophodno, prvo radno iskustvo te si na taj način olakšaju tranziciju iz školskih u studentske klupe, a potom i prvo zaposlenje.“, izjavila je Dunja Firšt, direktorica Samostalne službe za upravljanje ljudskim resursima u Allianzu.

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a ponekad i namjerno ponavljaju četvrti razred, jer strahuju kako dalje. U želji da im pomogne, Rotary club Zagreb Kaptol pokrenuo je 2008. godine jednu od najuspješnijih humanitarnih akcija – Korak u život, koja svake godine osigurava stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje.

Financijsko opismenjavanje jedan je od strateških ciljeva Allianza, a ono podrazumijeva cjeloživotno obrazovanje. Allianz je od 2011. godine ponosni partner akcije Korak u život, otkada stipendira Mateu Purić, studenticu druge godine ugostiteljstva na Veleučilištu u Karlovcu, koja je ovom prilikom ispričala svoje iskustvo te tako dala poticaj današnjim naraštajima da unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalaze ne odustaju od daljnjeg obrazovanja.     „Možda nama koji se malo više borimo nego neki drugi lakše dolazi spoznaja da je znanje ono s čime ćemo daleko dogurati.“, izjavila je Matea Purić te zahvalila svima koji su joj omogućili nastavak obrazovanja.

U proteklih pet godina kroz akciju Korak u život osigurana su sredstva za 151 stipendiju, a trenutno je u tijeku novi ciklus akcije koji će osigurati stipendije za novu, šestu generaciju, stipendista.