Allianz postaje partner Muzeja moderne umjetnosti (MoMA) u New Yorku

Allianz ponosno proširuje svoj portfelj pokroviteljstva umjetnosti i kulture postajući ekskluzivni korporativni pokrovitelj izložba suvremene umjetnosti u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku.

„Muzej moderne umjetnosti snažan je partner koji utjelovljuje naše uvjerenje da napredak nije moguć bez preuzimanja rizika i istraživanja neistraženih područja”, rekao je Oliver Bäte, glavni izvršni direktor grupe Allianz SE. „Drago nam je što možemo ostvariti ovu ideju slaveći i podupirući rad suvremenih umjetnika koji imaju hrabrosti proturječiti očekivanjima i konvencijama.”

MoMA, osnovana 1929. kao obrazovna institucija, posvećena je svojoj ulozi vodećeg muzeja moderne i suvremene umjetnosti u svijetu uz milijune posjetitelja svake godine.

„Sretni smo što nam je Allianz novi pokrovitelj i cijenimo zanimanje našeg partnera za suvremenu umjetnost,” izjavio je Glenn Lowry, direktor Muzeja moderne umjetnosti. „Muzej ima tradiciju poticanja komunikacije između prošlosti i sadašnjosti, uspostavljenoga i eksperimentalnoga, a što pokazuje i većina suvremene prakse.”

Suvremeni umjetnici usuđuju se stalno pomicati granice unutar kojih se stvara umjetnost, a Allianzov angažman u suvremenoj umjetnosti dodatno naglašava njegovo zanimanje za podupiranje preuzimanja rizika, promjene i istraživanja novih ideja.

Partnerstvom s MoMA-om

Allianz je vodeći pokrovitelj nekoliko izložbi suvremene umjetnosti Muzeja. Prikazani radovi bit će izloženi od lipnja 2016. do veljače 2017. te obuhvaćaju Baladu o seksualnoj ovisnosti (The Ballad of Sexual Dependency) Nan Goldin (1979. – 2004.), Ljubavnike (Lovers) Teijija Furuhashija (1994.) te Nemjerljivo (Imponderable) Tonyja Ourslera (2015. – 2016.) Pokroviteljstvom je isto tako obuhvaćena posebna izložba Bouchre Khalili Projekt preslikavanja putovanja (The Mapping Journey Project ) (2008. – 2011.) koja je započela u travnju te će biti izložena do listopada 2016.

München / New York, 6. lipnja 2016.

Fotografija: The Museum of Modern Art, designed by Yoshio Taniguchi. Entrance at 53rd Street. Photo © 2011 Timothy Hursley