Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535
(pon - pet 08-20, sub 09-15)

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Allianz u suradnji s Anom Sršen pokrenuo projekt „Treneri velikog srca“

  • "Treneri velikog srca" je prvi projekt ovakvog tipa u Hrvatskoj.
  • Projekt obuhvaća poseban plivački program namijenjen djeci s teškoćama u razvoju prema Halliwick konceptu.
  • Plivačke škole su otvorene u Splitu, Puli, Opatiji, Čakovcu, Vukovaru i Varaždinu.
  • Allianz nastavlja aktivnu suradnju s Paraolimpijskim pokretom.


Zagreb, 3. listopada 2013. - Početkom listopada je Allianz u suradnji s Anom Sršen, poznatom hrvatskom paraolimpijkom, pokrenuo poseban plivački program za djecu s teškoćama u razvoju. Program se bazira na poznatom Halliwick konceptu i bit će aktivan u Splitu, Puli, Opatiji, Čakovcu, Vukovaru i Varaždinu. U projektu sudjeluje pet trenera, a podršku im pružaju i hrvatski paraolimpijci Karlo Rajković, Matija Grebenić, Dino Sinovčić i Kristijan Vincetić.
Kao inicijator cijelog projekta, Ana Sršen je istaknula, "Ovo je prvi takav projekt u Hrvatskoj te se nadamo kako je to samo početak. Projektom želimo doprijeti do što više djece s teškoćama u razvoju te ih dovesti na bazen. Želimo djeci omogućiti da provedu kvalitetno vrijeme na bazenu i da zavole vodu kao medij u kojem mogu slobodno plivati". Ana Sršen je i naglasila kako je plivanje bazični sport te da je Halliwick koncept razvijen kako bi se djecu s teškoćama u razvoju naučilo plivati i na taj način pripremilo na neovisnost u vodi. Plivanje za neku djecu s teškoćama u razvoju znači i prvi samostalni pokret u životu, prvo kretanje bez pomoći ortopedskog pomagala ili pomoći druge osobe.
Ključan faktor u cijelom procesu su upravo treneri koji motiviraju djecu i kreiraju atmosferu u kojoj se članovi međusobno podupiru. Višnja Bunić, Jadran Rubeša, Mirko Samardžić, Ivan Pervan i Marina Tadić treneri su velikog srca, koji kroz sinergiju individualnog i grupnog rada uče djecu da daju najbolje od sebe kako bi svladali nove vještine i naučili plivati.
"Zaista je sjajno vidjeti kako se zajedničkim radom i inicijativom događaju vrlo važni koraci za djecu s teškoćama u razvoju, za njihove roditelje i cijele obitelji, ali i puno šire, za lokalne zajednice i Paraolimpijski pokret u cjelini. Nama u Allianzu je velika čast biti dijelom ovog projekta i sa zadovoljstvom nastavljamo aktivnu suradnju s kolegama iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Nadamo se da je ovo samo početak te da će projekt uskoro zaživjeti u cijeloj Hrvatskoj", izjavila je Lana Zeković Mellé, voditeljica korporativnih komunikacija Allianza.
Plivačke škole počele su s radom 1. listopada 2013. Prvo službeno predstavljanje za javnost je na rasporedu u Varaždinu, a održat će se u srijedu 9. listopada na gradskim bazenima s početkom u 19 sati. Otvaranju će, uz organizatore, prisustvovati gradonačelnik grada Varaždina Goran Habuš.
Projekt "Treneri velikog srca" svojevrsna je nadogradnja dosadašnje inicijative "Paraolimpijski školski dan" koju Allianz provodi s Hrvatskim paraolimpijskim odborom i osnovnim školama s ciljem obrazovanja učenika o invalidnosti i sportu.
Više informacija o projektu "Treneri velikog srca" možete pronaći na Facebook stranici Allianz Parasport putem linka https://www.facebook.com/allianzparasport.hr

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Lana Zeković Mellé
Voditelj korporativnih komunikacija

Allianz Zagreb d.d.
Heinzelova 70
10 000 Zagreb
Tel. +385 1 3670 270
Fax.+ 385 1 3670 783
GSM: 099 3670 448
lana.melle@allianz.hr
www.allianz.hr