Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
(pon - pet 08 -17 sati)
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Allianz ulaže u projekte energetske učinkovitosti u Indiji

  • Allianz u Indiji financirao zamjenu približno 8,5 milijuna običnih žarulja energetski učinkovitim kompaktnim fluorescentnim žaruljama

  • Projektom će se sniziti emisija ugljikova dioksida za 3,73 milijuna tona u deset godina

  • Allianz je dobrovoljno postavio sebi za cilj smanjiti vlastite emisije za 20% u razdoblju od 2006. do 2012. godine, cilj koji je već 2010. godine nadmašen za 7%

 

Allianz SE završio je još jedno ulaganje u smanjenje karbonskih emisija i to sufinanciranjem niza projekata uvođenja energetski učinkovite rasvjete u Indiji. Allianzova novčana injekcija pomoći će financirati zamjenu približno 8,5 milijuna običnih žarulja energetski učinkovitim kompaktnim fluorescentnim žaruljama u kućanstvima s niskim i srednjim prihodima. Ovaj će projekt na taj način smanjiti rezidencijalnu potrošnju energije i sniziti emisiju ugljikova dioksida za 3,73 milijuna tona u deset godina. Ova je količina jednaka ugljikovim emisijama koje godišnje proizvede milijun automobila u Njemačkoj.

 

Pokrenuti od strane najvećeg svjetskog tvorca projekata i ulagača u smanjenje ugljikovih emisija, tvrtke C-Quest Capital LLC (CQC), indijski projekti dobili su akreditaciju CDM-a (Clean Development Mechanism), jednog od instrumenata Protokola iz Kyota. Za svako smanjenje od jedne tone ugljikovih emisija, projekti dobivaju CDM-ov certifikat o smanjenju emisija. Većina tih certifikata prodavat će se na međunarodnim tržištima ugljikovih emisija čime će se ostvariti zarada, a Allianz će jedan dio i otkupiti i povući kako bi neutralizirao svoje emisije. Riječ je o dijelu Allianzove strategije neutralizacije i smanjenja vlastitih ugljikovih emisija.

 

S obzirom na brz rast populacije i vrtoglav rast gospodarstva, Indija doživljava značajno povećanje potrebe za energijom. Troškovi električne energije također su visoki, a trenutno se više od polovice električne energije proizvodi u elektranama na ugljen koje u atmosferu ispuštaju visoke količine ugljikova dioksida. "Smanjenje ugljikovih emisija u opskrbi kućanstava električnom energijom od presudne je važnosti, i to na globalnoj razini. Rješavanjem problema ugljikovih emisija kućanstava u jednoj od najbrže rastućih ekonomija na svijetu, CQC-ovi projekti energetski učinkovite rasvjete pokazuju inovativan pristup ublažavanju klimatskih promjena", kaže Armin Sandhövel, glavni izvršni direktor Allianz Climate Solutionsa, Allianzova nadležnog centra za klimatske promjene i subjekta posvećenog upravljanju investicijama u smanjenje ugljikovih emisija.

 

"Naš projekt uvođenja energetski učinkovite rasvjete u Indiji važan su doprinos smanjenju ukupne potrošnje električne energije i smanjenju emisija stakleničkih plinova iz elektrana na ugljen. Uz to, donosi i velike uštede siromašnijim kućanstvima. Iznimno cijenimo Allianzovu investiciju i dobrovoljno zalaganje za smanjenje emisija stakleničkih plinova", osvrnuo se na Allianzovo ulaganje Ken Newcombe, glavni izvršni direktor CQC-a.

 

Ulaganje u CQC-ove projekte energetski učinkovite rasvjete ujedno Allianzu pomaže ostvariti vlastite ambicije neutralizacije i smanjenja ugljikovih emisija. Allianz je dobrovoljno postavio sebi za cilj smanjiti vlastite emisije za 20% u razdoblju od 2006. do 2012. godine, cilj koji je već 2010. godine nadmašen za 7%. Preostale emisije od 2012. godine nadalje, koje se zasad ne mogu izbjeći, neutralizirat će se kroz tzv. karbonske kredite dobivene u nizu ulaganja u projekte smanjenja ugljikovih emisija, poput onih koje je pokrenuo CQC.  Nedavno, u rujnu 2011. godine, Allianz je završio kapitalno ulaganje u Wildlife Works Carbon (WWC), jednog od vodećih tvoraca projekata u području očuvanja šuma, te tako osigurao pravo kupnje certifikata o smanjenju emisija od prvog svjetskog REDD projekta (Reducing Emissions from Deforestation and Forest Degradation) kojeg je razvio WWC.

 

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Sonja Miočić Maksić

direktorica Korporativnih komunikacija

sonja.miocic-maksic@allianz.hr