Allianzova komunikacijska radionica „U susret Riju“ održana u Zagrebu

Kako učinkovito komunicirati s medijima i sponzorima, kao i putem društvenih mreža moglo se čuti na jednodnevnoj edukacijskoj radionici „Ususret Riju“ koju je u Zagrebu za sve zainteresirane hrvatske paraolimpijce, sportske udruge osoba s invaliditetom i ostale dionike u paraolimpizmu Allianz organizirao u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom (HPO).

Ususret Riju - Komunikacijska Radionica (sponzorstva 1)

Jednodnevne edukacije na temu učinkovite komunikacije s javnošću i sponzorima Allianz i HPO organizirali su potaknuti očekivanim povećanim interesom medija i sponzora za sport osoba s invaliditetom ususret Paraolimpijskim igrama u Riju od kojih nas dijeli još 210 dana. U Allianzovoj središnjici u Zagrebu početkom ovoga tjedna održana je posljednja u nizu ovih edukacijskih radionica, a prethodile su joj one u Osijeku, Splitu i Rijeci.

Putem radionice koja obuhvaća praktična predavanja o medijskom nastupu i nastupu na društvenim mrežama, te odgovara na pitanje kako privući sponzore, predavači su sportašima i predstavnicima udruga ukazali na mogućnosti za poticanje komunikacije te pronalaženje financijskih sredstava za širenje i održivost predparaolimpijskih aktivnosti.

"Allianz radionica na temu komunikacije s medijima, sponzorstva i koristenje drustvenih mreza pokazala se korisnom. Saznao sam dosta podataka o promidžbi na društvenim mrežama, kako se konkretno odnositi prema novinarima te kako funkcionira princip sponzorstva. Nadam se budućim aktivnim radionicama od strane Allianza.", izjavio je paraolimpijac Branimir Budetić.

Ususret Riju - Komunikacijska Radionica (sponzorstva 2)

Vođen motom „Share the knowledge“ (Podijeliti znanje) Allianz od 2011. godine, kao partner hrvatskih paraolimpijaca, aktivno sudjeluje u projektima poput Paraolimpijskog školskog dana, Trenera velikog srca i Paraolimpijskih medijskih radionica, kako bi širio toleranciju i postavio temelje za ravnopravan odnos sportaša sa i bez invaliditeta. Današnja je radionica logičan nastavak postojećih aktivnosti.

„I ove aktivnosti proizašle su iz naše bliske suradnje i razumijevanja potreba svih koji su uključeni u sportske aktivnosti osoba s invaliditetom. Želimo pomoći da se još više osoba s invaliditetom uključi u sportske aktivnosti, a za to je važno informirati ih o mogućnostima i koristima koje takve aktivnosti donose te uspješno prezentirati rad klubova i udruga kako bi se privukli novi članovi i osigurala podrška sponzora. Zato je važno svladati vještinu komuniciranja s medijima i na društvenim mrežama te znati što zanima sponzore i kako im treba pristupiti da biste ih zainteresirali baš za vaš projekt. Vjerujemo da će znanja stečena na radionicama polaznici vrlo brzo i uspješno primijeniti u praksi“, rekla je Vanja Bzik, iz Allianzovog Market menadžmenta.

Predavanja su, uz Vanju Bzik, održale Anita Klapan, komunikacijska stručnjakinja i Dijana Vetturelli, stručnjakinja za razvoj strategija sponzorstva.

Ususret Riju - Komunikacijska Radionica (društvene Mreže)

Ususret Riju - Komunikacijska Radionica (medijski Nastup) (1)