Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535
(pon - pet 08-20, sub 09-15)

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Allianzova ulaganja u solarnu energiju i energiju vjetra premašila milijardu eura

  • Od 2005. Allianz je na globalnoj razini uložio u više od 30 vjetroelektrana i solarnih elektrana koje su proizvele više od 600 MW energije
  • Od četiri dosad izgrađene vjetroelektrane u Hrvatskoj tri su osigurane od strane Allianza
  • Allianz će i u budućnosti ulagati u razvojni potencijal koji imaju obnovljivi izvori energije

 
03.02.2011. Allianzova ulaganja u obnovljive izvore energije premašila su milijardu eura. Od 2005. Allianz je uložio u više od 30 vjetroelektrana i solarnih elektrana u Njemačkoj, Francuskoj i Italiji preko svoje kćerinske kompanije Allianz Renewable Energy Partners. Posljednja transakcija, koja je uključivala talijansku solarnu elektranu snage 15 MW, zaključena je u prosincu 2010. "Tijekom posljednjih pet godina stalno povećavamo svoj investicijski portfelj za obnovljive izvore energije i sada samo jedan od najvećih ulagača u ovom sektoru na svijetu. Prošle godine proširili smo svoja ulaganja pa ona sad uključuju i solarnu energiju", kaže David Jones, izvršni direktor u Allianz Specialised Investments (ASI) i rukovoditelj Renewable Energy Investments pri Allianz Capital Partners (ACP). 

Iako Allianz još uvijek ne sudjeluje u investicijskim projektima razvoja obnovljivih izvora u Hrvatskoj, itekako je prisutan u osigurateljnom segmentu. Prema riječima Igora Kolara, voditelj Odjela za međunarodne i posebne industrijske rizike: "Allianz u Hrvatskoj osiguravateljno prati tri od četiri dosad izgrađene vjetroelektrane:Ravne na Pagu, vjetroelektrane Trtar-Krtolin i Orlice kod Šibenika, kao i vjetroelektranu u Velikoj Popini pokraj Gračaca koja je trenutačno u izgradnji. Alliaz u projektima sudjeluje kako u osiguranju montaže, tako i u osiguranju eksploatacije vjetroelektrana, te na tom području imamo zavidno iskustvo."

Vjetroelektrane i solarne elektrane kojima Allianz trenutno upravlja u svijetu imaju kapacitet od 600 MW i proizvode dovoljno energije za opskrbu 250 000 kućanstava. "Obnovljivi izvori energije pružaju primamljiv povrat ulaganja neovisan o kretanjima na tržištu. Sa životnim vijekom od 20 godina i više, ovakva imovina odgovara Allianzovoj dugoročnoj strategiji ulaganja", kaže David Jones. "Vjetroelektrane i solarne elektrane također pridonose borbi protiv klimatskih promjena. Stoga, vjerujem da će ulaganja u obnovljive izvore energije značajno rasti još mnogo godina."

Tržište obnovljivim izvorima energije značajno je naraslo zadnjih godina. Svjetsko energetsko vijeće procjenjuje da je ovo tržište vrijedilo više od 635 milijardi dolara u 2010. Stručnjaci predviđaju da će ulaganja u solarnu energiju i energiju vjetra doseći 1,9 bilijuna dolara do 2020.

 

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Sonja Miočić Maksić

direktorica Službe korporativnih komunikacija

sonja.miocic-maksic@allianz.hr