Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535
(pon - pet 08-20, sub 09-15)

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Allianzove police osiguranja dostupne i na Brailleovom pismu

Allianzove police osiguranja dostupne i na Brailleovom pismu

Povodom Međunarodnog dana bijeloga štapa koji se u Hrvatskoj obilježava od 1996. godine Allianz je slijepim i slabovidnim sugrađanima omogućio da police osiguranja dobiju ispisane na Bailleovom pismu.

„Allianz kao društveno odgovorna kompanija poštuje individualne potrebe svakog klijenta posebice vodeći računa o specifičnim potrebama hendikepiranih osoba. U Hrvatskoj je oko 6000 osoba u evidenciji Hrvatskog saveza slijepih. Kako bi i njima bile dostupne točne i transparentne informacije o ponudi osiguranja uveli smo mogućnost ispisa police osiguranja na Braillevom pismu.“, izjavila je Maja Amidžić, direktorica Market menadžment sektora u Allianzu.

Allianz već niz godina surađuje s Hrvatskim paraolipmijskim odborom podržavajući njihove aktivnosti, a zajednički su pokrenuli i projekt škola plivanja i atletike za djecu s teškoćama u razvoju. Ideja za police na brajici potekla je od Allianzovih zaposlenika, internim mehanizmom nominiranja ideja za unaprjeđenje poslovanja. Prvu policu putnog osiguranja ispisanu na Braillovom pismu Allianz je poklonio paraolimpijcu, skijašu Damiru Mizdraku.

„Iako osobno ne ovisim o brajici, imam mnogo prijatelja kojima je ona od esencijalne važnosti. Ljudi bez hendikepa nisu ni svjesni koliko je toga još uvijek nedostupno hendikepiranim osobama i u kojoj mjeri su slijepe i slabovidne osobe ovisne o pomoći drugih u obavljanju nekih svakodnevnih poslova. Zato mogućnost da policu osiguranja dobijete ispisanu na Brailleovom pismu i da je možete pročitati i proučiti samostalno, bez tuđe pomoći puno znači.“, izjavio je Mizdrak.

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa Allianz je svoje zaposlenike educirao o tome kako ispravno pomoći slijepim i slabovidnim osobama pri kretanju. Savjeti su dostupni na stranicama Hrvatskog saveza slijepih i slabovidnih osoba.

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Lana Zeković Mellé
Voditelj korporativnih komunikacija 

Allianz Zagreb d.d.
Heinzelova 70
10 000 Zagreb
Tel. +385 1 3670 270
GSM: 099 3670 448
lana.melle@allianz.hr
www.allianz.hr