Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
(pon - pet 08 -17 sati)
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Budućnost industrije osiguranja je i na Internetu

Allianz One nova je web platforma putem koje Allianz korisnicima od danas na jednome mjestu, online, omogućuje jednostavan odabir i dizajniranje individualizirane police osiguranja koja uključuje različite osiguravateljne proizvode. Uz novu web platformu Allianz je lansirao i mobilnu aplikaciju m-Allianz koja omogućava jednostavan odabir i kupovinu polica osiguranja ali i niz korisnih fukcija kao što je SOS poziv.  

Na ovaj inovativni iskorak na hrvatskome tržištu osiguranja Allianz se odlučio potaknut stalno rastućim brojem korisnika pametnih telefona u Hrvatskoj, kojih je prema posljednjem istraživanju Gfk među korisnicima mobilnih usluga više od 55 posto. Allianz pažljivo prati promjene navika i životnih stilova među svojim klijentima te se prilagođava novim trendovima zbog čega je razvio i novu web platformu kako bi omogućio jednostavnije informiranje i odabir polica osiguranja putem Interneta. 

Tomislav Pleša

Dok je online ugovaranje polica u Zapadnoj Europi već neko vrijeme najpopularniji način kupnje osiguranja, u Hrvatskoj se tek oko 0,7 posto polica sklapa na takav način, ali Allianz očekuje da će taj postotak ubrzano rasti zbog čega je i napravio nove iskorake na digitalnim platformama. 

„Kroz Allianz One i m-Allianz nastavljamo proces digitalizacije našega cjelokupnog poslovanja s ciljem jednostavnijeg i kvalitetnijeg upoznavanja korisnika s osiguravateljnim proizvodima, ali i jednostavnijeg i bržeg ugovaranja polica te obrade odštetnih zahtjeva. Allianz One platforma omogućava da na jednostavan način kreirate policu koja sadrži najoptimalnije proizvode osiguranja za vaše trenutačne životne potrebe. Po odabiru individualizirane ponude na internetu klijent ugovaranje osiguranja završava u poslovnici ili sastankom s prodajnim zastupnikom na lokaciji koja najviše odgovara klijentu. Naime, istraživanja pokazuju da većina naših klijenata još uvijek samu kupovinu preferiran zaključiti na prodajnom mjestu. Za one koji su već prihvatili naviku kupovanja putem novih digitalnih platformi tu mogućnost nudimo kroz mobilnu aplikaciju m-Allianz. Aplikacije su najbrže rastući segment digitalnih platformi, a naša nudi čitav niz pogodnosti i korisnih funkcija“, izjavio je na predstavljaju platforme Boris Galić, predsjednik Uprave Allianza Zagreb.

Boris Galić

Inovativan Allianz One koncept doživio je veliki uspjeh u Italiji, a Hrvatska je prva zemlja koja ga uvodi nakon Italije. Korisnik za sebe i svoju obitelj može birati između različitih osiguravateljnih rješenja poput osiguranja doma, automobila te životnog, putnog ili zdravstvenog osiguranja. Nude mu se tri vrste gotovih paketa (Start, Bonus ili Optima) ili mogućnost sastavljanja individualnog paketa u kojem je svaki od segmenata moguće prilagoditi vlastitim potrebama. Sustav je vrlo pregledan i jednostavan za korištenje te odmah prikazuje individualni izračun. 

Allianz je čitav proces ugovaranja osiguranja na internetu zaokružio uvođenjem besplatne mobilne aplikacije m-Allianz koja nudi i mogućnost kupovine proizvoda. 

Izrada nove mobilne aplikacije za kupnju osiguranja Allianzu se prirodno nametnula kao najnovija potreba korisnika budući recentna istraživanja u Hrvatskoj poput The Digital Economy & Society Indexa (DESI) pokazuju da više od polovice ispitanika(54,7 posto) na svom pametnom telefonu imainstaliranu neku aplikaciju za kupovinu na Internetu. 

Aplikacija m-Allianz nudi izračun cijene i ugovaranje više vrsta osiguranja (obvezno auto osiguranje; putno osiguranje; osiguranje imovine; osiguranje od privatne odgovornosti) bilo kada i bilo gdje, pristup portalu za klijente i sve informacije o vlastitim policama osiguranja i odštetnim zahtjevima te poziv za asistenciju putem SOS tipke u Hrvatskoj i inozemstvu.

Svoj paket osiguranja možete složiti na www.allianz1.hr a klikom možete preuzmite m- Allianz aplikaciju iPhone ili Android aplikaciju i uštedjeti novac i vrijeme.

Predstavljanje Allianz One I M -Allianz (1)

 Allianz One. (1)

Allianz One (1)