Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535
(pon - pet 08-20, sub 09-15)

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

HPO i Allianz organizirali Paraolimpijski školski dan u Gunji

HPO i Allianz organizirali Paraolimpijski školski dan u Gunji

Gunja, 23. veljače 2015. - Osnovna škola "Antun i Stjepan Radić" u Gunji danas je bila u znaku paraolimpizma. Polaznici škole učili su o paraolimpijskim vrijednostima i problemima s kojima se susreću njihovi vršnjaci s teškoćama u razvoju, o važnosti prihvaćanja različitosti te o sigurnosti u prometu. Kao dugogodišnji partner Hrvatskog paraolimpijskog odbora i vjerni ambasador paraolimpizma, Allianz je ovom prigodom školi i službeno uručio donaciju podizne platforme za pristup učenika kako bi im se olakšao boravak i omogućili ravnopravniji uvjeti školovanja. U cjelodnevnom događanju u školi sudjelovali su i naši slavni paraolimpijci Anđela Mužinić i Kristijan Vincetić.

 

Paraolimpijski školski dan zajednički je projekt Allianza i HPO-a, započet 2010. godine, koji je do sada organiziran u više od 120 škola diljem zemlje. Cilj projekta je kroz posebno osmišljene igre, fizičke aktivnosti i prezentacije smanjiti rezerviranost djece prema onima koji su različiti te razviti njihovu toleranciju i prihvaćanje vršnjaka s teškoćama u razvoju i invaliditetom.

 

„U javnosti možda nije toliko poznato, no stupanj razvoja sporta osoba s invaliditetom odličan je indikator stupnja razvoja društva. Zato je mogućnost da djeci pružimo priliku da iskustveno osjete svijet paraolimpizma od velikog značaja za razvoj sporta osoba s invaliditetom i za izgradnju tolerantnijeg i boljeg društva. Kako su djeca kao nositelji budućnosti ključna karika na našem putu, prije nekoliko godina smo se odlučili na pokretanje Paraolimpijskog školskog dana. Riječ je o jednodnevnom programu u sklopu kojeg naši sportaši i volonteri prenose paraolimpijske vrijednosti, rušeći barijere i gradeći divljenje za vrhunska postignuća iznimnih ljudi - paraolimpijaca“ – izjavio je Ticijan Komparić, glavni tajnik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 

Tijekom Paraolimpijskog školskog dana učenici škole u Gunji sudjelovali su u četiri tematske "postaje", odnosno učionice u kojima su slušali bajke, razgovarali s paraolimpijcima, učili o sigurnosti u prometu i gledali filmove o uspjesima na Paraolimpijskim igrama. Kako je biti dijete s teškoćama u razvoju, a baviti se sportom, mogli su i sami osjetiti sudjelovanjem u posebno prilagođenim igrama i fizičkim aktivnostima poput hodanja na štakama i igranja stolnog tenisa na posebnom stolcu, pri čemu su im pomagali zaposlenici Allianza i volonteri Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 

Budući da školu u Gunji pohađaju i dva učenika s teškoćama u kretanju, Allianz je školi donirao podiznu platformu koja im omogućava samostalno kretanje do kabineta na drugom katu škole i time značajno olakšava boravak u školi i njima i nastavnom osoblju.

 

„Poplavljenim područjima priskočili smo u pomoć novčanom donacijom i aktivacijom zaposlenika na samom početku i već tada smo obećali svoj doprinos dati i pri normalizaciji života na poplavljenim područjima. Allianz je ponosni ambasador paraolimpizma i kroz razne projekte nastojimo pomoći stvaranju ravnopravnijih uvjeta za odrastanje i život naših sugrađana s teškoćama u razvoju i invaliditetom. Kad smo saznali da u Gunji profesori na rukama nose svoje učenike na drugi kat škole, osjetili smo odgovornost nešto poduzeti i olakšati tim učenicima kretanje po školi. Senzibilizacija njihovih vršnjaka na prihvaćanje različitosti jednako je važna za socijalizaciju te djece, stoga smo u suradnji s HPO-om odlučili organizirati paraolimpijski školski dan“ – izjavila je Maja Amidžić, direktorica Market menadžment sektora u Allianzu.

 

Paraolimpijski školski dan do sada je obuhvatio više od 50 tisuća djece u 12 županija, a u realizaciji projekta sudjelovalo je 1200 volontera i 1000 učitelja. Tijekom jubilarnog 125. Paraolimpijskog školskog dana, učenici su imali priliku družiti se i s Anđelom Mužinić i Kristijanom Vincetićem, našim slavnim paraolimpijcima, koji su ispričali svoja iskustva iz školskih klupa i naglasili važnost podiznih platformi u osjećaju samostalnosti učenika s invaliditetom, kao i važnost programa poput Paraolimpijskog školskog dana, koji razvijaju svijest i empatiju školaraca.

 

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Lana Zeković Mellé

Voditelj korporativnih komunikacija

 

Allianz Zagreb d.d.

Heinzelova 70

10 000 Zagreb

Tel. +385 1 3670 270

GSM: 099 3670 448

lana.melle@allianz.hr

www.allianz.hr