Hrvoje Smiljanić novi član Uprave Allianza

Allianz je u svojoj Upravi dobio pojačanje za novog člana, Hrvoja Smiljanića. Nakon što je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) u listopadu dala odobrenje za obavljanje funkcije člana Uprave, Nadzorni odbor Allianza je 1. prosinca 2011. jednoglasno imenovao Hrvoja Smiljanića na mjesto člana Uprave, koju uz njega čine Boris Galić, predsjednik Uprave te članovi Kristijan Buk i Slaven Dobrić.

Hrvoje Smiljanić do sada je u Allianzu obavljao funkciju direktora Sektora prodaje, a u Upravi će također biti nadležni član za segment prodaje.
Rođen je u Osijeku 1970. godine i diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Profesionalnu je karijeru započeo graditi još 1990. godine kao zastupnik u osiguranju u društvu Ivan i Hrvoje d.o.o., za zastupanje u osiguranju.

1999.,u godini kada i Allianz započinje poslovati na hrvatskom tržištu, Smiljanić dolazi u Allianz na poziciju direktora prodaje Podružnice Zagreb. Dvije godine kasnije, 2001. postaje regionalni direktor prodaje za Zagreb i okolicu. Nakon deset godina rada u  Allianzu, 2009. godine preuzima funkciju direktora Sektora prodaje gdje ostaje do imenovanja u Upravu Društva. Tijekom svoje karijere sudjelovao je na brojnim Allianzovim programima razvoja rukovoditelja i redovni je predavač na seminaru "Uvod u osiguranje" u organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje.

Sonja Miočić Maksić

direktorica Korporativnih komunikacija