I šestu godinu Allianz Portfolio najbolji mješoviti investicijski fond u Hrvatskoj

Allianz Portfolio i šestu je godinu zaredom dobitnik nagrade Top of the Funds koju mu je u kategoriji otvorenih mješovitih investicijskih fondova dodijelilo Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima Hrvatske gospodarske komore (HGK). Allianz Portfolio jedan je od triju investicijskih fondova Allianz Investa, društva za upravljanje investicijskim fondovima, koji izvrsne rezultate niže još od početka svoga rada 2008. godine.

„Šesta nagrada zaredom za najbolji mješoviti fond u Hrvatskoj dokaz je da postoje fondovi koji su alternativa klasičnim ulaganjima sa sve nižim kamatnim stopama.“, izjavio je Mario Staroselčić, predsjednik Uprave Allianz Investa.

Uz nagrađeni Portfolio, Allianz Invest upravlja još jednim novčanim i jednim dioničkim fondom, Allianz Cash i Allianz Equity. Osim toga, također upravlja imovinom Allianz Zagreba u vrijednosti od 3.8 milijarde kuna.

Otvoreni investicijski fond Allianz Cash orijentiran je primarno na ulaganja u nisko rizične dužničke vrijednosne papire, instrumente tržišta novca kraćeg dospijeća i depozite kod ovlaštenih banaka, te je utvrđena niska sklonost preuzimanja svih rizika kojima je Allianz Cash izložen u postizanju svog investicijskog cilja. Više o rizicima ulaganja u Allianz Cash možete pronaći u Prospektu u dijelu „Rizici ulaganja u Fond“.

Allianz Cash

Allianz Cash (1)Otvoreni investicijski fond Allianz Portfolio orijentiran je primarno na ulaganja u dionice i obveznice izdavatelja s područja Republike Hrvatske, ostalih država članica EU, OECD-a, CEFTA-e, te BiH, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Kosova, te je utvrđena umjerena sklonost preuzimanja svih rizika kojima je Allianz Portfolio izložen u postizanju svog investicijskog cilja. Više o rizicima ulaganja u Allianz Portfolio možete pronaći u Prospektu u dijelu „Rizici ulaganja u Fond“.

Allianz Portfolio

Allianz Portfolio (3)

Otvoreni investicijski fond Allianz Equity orijentiran je primarno na ulaganja u dionice izdavatelja s područja Republike Hrvatske i drugih zemalja članica EU, te je utvrđena visoka sklonost preuzimanja svih rizika kojima je Allianz Equity izložen u postizanju svog investicijskog cilja. Više o rizicima ulaganja u Allianz Equity možete pronaći u Prospektu  u dijelu „Rizici ulaganja u Fond“.

Allianz Equity

Equity

* Prinosi ostvareni u proteklim razdobljima ne predstavljaju indikaciju i nemaju nikakav utjecaj na buduće rezultate poslovanja Fonda. Prinos je izražen nakon odbitka svih troškova Fonda osim eventualnih ulaznih ili izlaznih naknada. Naknada za upravljanje i naknada depozitaru uključene su u cijenu udjela.

Informacije o poslovanju i mogućnostima ulaganja u Allianz Invest fondove dostupne su na www.allianzinvest.hr, a ulaganje je moguće ugovoriti i kod prodajnih predstavnika Allianza.