Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535
(pon - pet 08-20, sub 09-15)

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Karlovac dobio plivačku školu za djecu s teškoćama u razvoju

U Karlovcu je jučer otvorena prva plivačka škola za djecu s teškoćama u razvoju u sklopu projekta „Treneri velikog srca“ kojeg su pokrenuli Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor u suradnji s poznatom paraolimpijkom Anom Sršen. Projekt je, kao dobra praksa društveno odgovornog poslovanja Allianza, u ponedjeljak dobio i nagradu za doprinos zajednici od Hrvatske udruge poslodavaca.

Program plivačkih škola bazira se na poznatom Halliwick konceptu, a u njemu vrlo važnu ulogu imaju posebno certificirani treneri, koji motiviraju djecu i kreiraju atmosferu u kojoj se članovi tima međusobno podupiru. Među 12 cerfificiranih trenera je i Ana Pleše koja vodi plivačku školu u Karlovcu.

„Drago mi je što je i Grad Karlovac prepoznao vrijednost ovog projekta. Djeca ovakav način rada odlično prihvaćaju i s velikim veseljem dolaze na treninge. I reakcije roditelja su iznimno pozitivne jer i sami svjedoče pozitivnom utjecaju sportskih aktivnosti na njihovu djecu i u fizičkom i u psihičkom smislu.“, izjavila je Ana Pleše.

Kao jedna od nositeljica projekta, Ana Sršen naglasila je da je plivanje bazični sport te da za neku djecu s teškoćama u razvoju znači i prvi samostalni pokret u životu, prvo kretanje bez pomoći ortopedskog pomagala ili pomoći druge osobe. „Jednom kad se odvaže na ulazak u bazen, djeci voda postaje najbolji prijatelj, omogućuje im nesputano kretanje, kontakt s drugom djecom, a time i rast njihovog samopouzdanja. Neki od naših polaznika otkrili su i ljubav prema natjecanju te počeli trenirati pa vjerujem da ćemo kroz ovaj projekt dobiti i nove paraolimpijce“, kazala je Ana Sršen.

Projekt je pokrenut u listopadu prošle godine s namjerom da se i djeci s teškoćama u razvoju omogući bavljenje sportom. U sklopu projekta se educiraju treneri i sportski pedagozi za rad s djecom koja imaju teškoće u razvoju te se u suradnji s lokalnim zajednicama i udrugama pokreću za njih posebno osmišljene sportske aktivnosti. Do sada je u sklopu projekta otvoreno devet škola plivanja, te dvije škole atletike.

„Činjenica da škole koje smo do sada pokrenuli pohađa više od stotinu djece te velik interes i drugih gradova za takvim školama potvrđuje ispravnost i vrijednost ovog projekta. Krenuli smo sa školama plivanja, ali kako svi gradovi nemaju infrastrukturu i bazene za ovakve škole ljetos smo započeli i sa školama atletike. Bavljenje sportom je važno i pomaže ne samo u poboljšanju fizičkog zdravlja već i u socijalizaciji te izgradnji samopouzdanja“, kazao je direktor Allianz podružnice Krešimir Bihar.

Otvorenju škole prisustvovao je i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, a svojom nazočnošću projekt su podržale i Marija Horvačić, članica plivačke reprezentacije osoba s invaliditetom te Mateja Kunović, višestruka državna prvakinja u taekwondou.

Više informacija o projektu i popis plivačkih škola po gradovima dostupan je na Facebook stranici Allianz ParaSport.

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Lana Zeković Mellé

Voditelj korporativnih komunikacija

Allianz Zagreb d.d.

Heinzelova 70

10 000 Zagreb

Tel. +385 1 3670 270

Fax.+ 385 1 3670 783

GSM: 099 3670 448

lana.melle@allianz.hr

www.allianz.hr