Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
(pon - pet 08 -17 sati)
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Kaštela dobila školu atletike za djecu s teškoćama u razvoju

Kaštel Sućurac, 22. siječnja 2015. –U Gradskoj sportskoj dvorani “Sokolana” u Kaštel Sućurcu jučer poslijepodne otvorena je atletska škola za djecu s teškoćama u razvoju. Ova jedinstvena škola u kojoj djeca s teškoćama u razvoju dobivaju mogućnost bavljenja sportom uz nadzor i potporu posebno educiranih trenera dio je nacionalnog projekta Treneri velikog srca.

Projekt su pokrenuli Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) u suradnji s poznatom paraolimpijkom Anom Sršen u listopadu 2013., najprije otvaranjem plivačkih, a potom i atletskih škola. Ideja za projekt proizašla je iz sponzorske suradnje Allianza i HPO-a, nakon što je uočen veliki nedostatak sportskih aktivnosti dostupnih djeci s teškoćama u razvoju. Atletski program razvijen je u suradnji s dr. sc. Tomislavom Krističevićem, izbornikom atletske reprezentacije osoba s invaliditetom, te Kineziološkim fakultetom u Zagrebu.

Atletika i plivanje bazični su sportovi koji pogoduju razvoju motoričkih sposobnosti djece s teškoćama u razvoju, a škole atletike Trenera velikog srca posebno su značajne jer omogućuju djeci sa i bez teškoća u razvoju zajedničke treninge kao dio iste ekipe, bez odvajanja, što je važno s aspekta socijalizacije, a i doprinosi rušenju predrasuda. Ključan faktor čine posebno certificirani treneri koji motiviraju djecu i kreiraju atmosferu u kojoj se članovi međusobno podupiru te kroz sinergiju individualnog i grupnog rada uče djecu da daju najbolje od sebe kako bi svladali nove vještine. Pero Sunara, trener-voditelj sekcije u Kaštelima, i sam je atletičar s invaliditetom te hrvatski reprezentativac u bacanju kugle, koji je lani osvojio četvrto mjesto na IPC europskom prvenstvu. „Iz prve ruke znam koliko važnu ulogu sport igra u životu osoba s invaliditetom, a kod djece s teškoćama u razvoju njegova je važnost višestruka jer osim što pomaže fizičkom razvoju djece, sport daje djeci priliku uključivanja u zajednicu, kroz međusobno upoznavanje i grupni rad. Mislim da ovakvih programa treba biti puno više.“

Podršku projektu svojom je nazočnošću pružila i hrvatska atletičarka Petra Jakeljić, višestruka prvakinja Hrvatske u bacanju kladiva koja je s Perom Sunarom demonstrirala atletske vježbe, a Petra i Pero tom su prilikom za publiku odmjerili i snage. Projekt Treneri velikog srca lani je nagradila Hrvatska udruga poslodavaca za doprinos zajednici, a Društvo za marketing Slovenije dodijelilo je Trenerima velikog srca regionalnu SPORTO nagradu za najbolju aktivaciju sportskog sponzorstva u Hrvatskoj, čime mu je osiguran neposredan ulazak u konkurenciju za nagradu “Best of Europe Award”, koja će se dodijeliti u četvrtak u Londonu.

„U Allianzu smo izuzetno ponosni na Trenere velikog srca jer smo uspjeli osigurati održivost projekta. Sretni smo što je projekt do sada obuhvatio više od stotinu djece koja do sada nisu imala mogućnost bavljenja sportom, pri čemu su nam pomogle brojne udruge, uprave sportskih klubova te lokalne vlasti. Želja nam je jednog dana omogućiti svakom djetetu u Hrvatskoj ravnopravnu mogućnost bavljenja sportom te time pridonijeti sretnijem odrastanjudjece s teškoćama u razvoju i njihovoj lakšoj socijalizaciji. Pozitivne reakcije roditelja i djece te osmjesi na njihovim licima dokaz su da smo na dobrom putu.“, izjavio je Dino Drača, voditelj Allianzove Poslovnice Split zapad.

Više informacija o projektu i pregled škola po gradovima dostupan je na Facebook stranici Allianz ParaSport.

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Lana Zeković Mellé

Voditelj korporativnih komunikacija

 

Allianz Zagreb d.d.

Heinzelova 70

10 000 Zagreb

Tel. +385 1 3670 270

Fax.+ 385 1 3670 783

GSM: 099 3670 448

lana.melle@allianz.hr

www.allianz.hr