Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
(pon - pet 08 -17 sati)
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Mješoviti fond Allianz Portfolio bez ulaznih naknada

Od 15. studenog do 31. prosinca svi su ulagači oslobođeni plaćanja ulazne naknade pri investiranju u Allianz Portfolio

Najbolji mješoviti fond u Hrvatskoj u 2010. godini Allianz Portfolio investitorima pred kraj godine donosi dobru vijest. Svi potencijalni ulagači u mješoviti otvoreni investicijski fond Allianz Portfolio dobit će besplatan pristup u razdoblju od 15. studenog do 31. prosinca ove godine. Naime, ulazna naknada pri investiranju u Allianz Portfolio, koja se ovisno o visini ulaganja naplaćuje u iznosu do maksimalnih 3 posto, od sutra pa do kraja prosinca bit će ukinuta za sve investitore prilikom kupnje udjela u fondu. Najniža uplata u Allianz Portfolio iznosi 2.500 kuna, a ako je ulagač već uplatio taj iznos i nije ga povukao, najmanji iznos sljedećih uplata je 1.000 kuna.

"Uz godišnji prinos od 9,77 posto te izrazito niske tjedne promjene cijene udjela, Allianz Portfolio je postao liderom među mješovitim fondovima u 2010. godini te je nastavio izvrsno poslovati u ovoj godini. Stoga sa sigurnošću mogu reći da Allianz Portfolio predstavlja dobru investiciju za sve one koji žele maksimizirati potencijalni prinos no istovremeno traže stabilnost odnosno ulaganje uz umjereni rizik.", objašnjava Mario Staroselčić, predsjednik Uprave Allianz Investa.  

Allianz Invest u ponudi ima dva investicijska fonda: novčani otvoreni investicijski fond Allianz Cash te mješoviti otvoreni investicijski fond Allianz Portfolio. Allianz Portfolio mješoviti je investicijski fond koji ulaže prikupljenu imovinu prvenstveno u obveznice i dionice. Za one koji su skloni kratkoročnim, niskorizičnim ulaganjima bolje je rješenje Allianz Cash, koji je primarno orijentiran na ulaganja u niskorizične dužničke vrijednosne papire i instrumente tržišta novca kraćeg dospijeća te depozite kod ovlaštenih banaka.

"Investicijski fondovi našeg društva uskoro će obilježiti dvije godine poslovanja. Iako je riječ o tako "mladim" fondovima koji su se pojavili na tržištu u jeku ekonomske krize, oba fonda pokazala su vrlo dobre rezultate. Naši investitori su prepoznali ulaganje u fondove kao dugoročno isplativu investiciju. Našu konzervativnu investicijsku politiku namjeravamo zadržati i u godini koja dolazi, štiteći na taj način kapital od prevelikih rizika. Stoga očekujemo pozitivno i stabilno poslovanje oba fonda i u slijedećem razdoblju.", zaključuje Mario Staroselčić.

Ukupna imovina pod upravljanjem Allianz Investa na dan 31. listopad 2011. iznosila je 186.182.097,39 kuna.

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:
Sonja Miočić Maksić
direktorica Korporativnih komunikacija
sonja.miocic-maksic@allianz.hr