Nadzorni odbor Allianza SE donio odluku o mandatima članova Uprave: Oliver Bäte na čelu Uprave nakon Godišnje skupštine 2015. godine

Jučer je Nadzorni odbor Allianza SE pristao na zamolbe Michaela Diekmanna (59) i Clementa Bootha (60) da im se ne produlje njihovi mandati u Upravi kompanije nakon što prijeđu starosnu granicu od 60 godina. Michael Diekmann će tako ostati predsjednik Uprave Allianza SE do Godišnje skupštine dioničara koja će se održati 6. svibnja 2015. godine, dok će mandat Clementa Bootha isteći 31. prosinca 2014. godine. Osim toga, mandat člana Uprave Garyja Bhojwanija (46) će završiti 31. prosinca ove godine, u skladu s njegovom zamolbom i postignutim obostranim dogovorom.

Istovremeno, Oliver Bäte (49) je imenovan novim glavnim izvršnim direktorom kompanije Allianz SE, a odluka o imenovanju stupit će na snagu 7. svibnja sljedeće godine. Njegov će ugovor trajati do 30. rujna 2019. godine. Inače, Bäte će ostati na čelu poslovne jedinice Global Property and Casualty sve do Skupštine 2015. godine.

Nadalje, Nadzorni odbor je imenovao dr. Sergia Balbinota (56) članom Uprave Allianza SE na mandat od četiri godine, počevši od 1. siječnja 2015. godine. Sergio Balbinot će tako preuzeti odgovornost za osiguravateljsko poslovanje u zemljama zapadne i južne Europe (Francuska , zemlje Beneluxa, Italija, Grčka i Turska). Osim toga, s početkom sljedeće godine stupit će na snagu i odluka o imenovanju dr. Axela Theisa (56) članom Uprave Allianza SE na razdoblje od četiri godine. Theis će biti odgovoran za globalno industrijsko osiguranje, kreditno osiguranje te osiguranje u Irskoj i Velikoj Britaniji. Počevši s 7. svibnjem od Olivera Bätea će preuzeti i odgovornost za poslovnu jedinicu Global Property and Casualty.

Mandat Manuela Bauera (60) će biti produljen za još jednu godinu, do kraja 2015. godine. Istovremeno će mandati dr. Dietera Wemmera (57) i dr. Wernera Zedeliusa (57) biti produljeni za tri godine, a mandat dr. Helge Jung (53) za pet godina. S početkom 2015. godine Manuel Bauer će preuzeti odgovornost i za osiguravateljsko poslovanje u Australiji, dok će Jay Ralph (55) svojim sadašnjim zaduženjima dodati i odgovornost za osiguravateljsko poslovanje u SAD-u.

Predsjednik Nadzornog odbora Allianza SE dr. Helmut Perlet (67) zahvalio se u ime Odbora svim članovima Uprave, koji će uskoro napustiti kompaniju, na njihovom dosadašnjem zalaganju i radu: „Allianz je iznimno zahvalan Garyju Bhojwaniju, Clementu Boothu i, posebice, Michaelu Diekmannu. Zahvaljujući izvanrednom radu Michaela Diekmanna i njegovih kolega, Allianz je danas odlično pozicioniran. Kao glavni izvršni direktor kompanije Michael Diekmann je dosljedno oblikovao i razvijao kompaniju te ju uspješno proveo kroz financijsku krizu. Inače, zamolili smo ga i da nam bude na raspolaganju za izbor u Nadzorni odbor Allianza SE na Godišnjoj skupštini 2017. godine kako bismo nastavili koristiti njegove vještine i iskustvo.“

www.allianz.hr