Novi smjer životnih osiguranja – Allianz Prospekt

Allianz je svoju ponudu životnih osiguranja proširio novim proizvodom Allianz Prospekt koji objedinjuje osiguranje života, atraktivna dopunska pokrića i ulaganje u investicijski fond.

„Uvjereni smo da je budućnost životnih osiguranja u unit linked proizvodima poput ovog, s kojima klijenti dobivaju financijsku sigurnost svoje obitelji u slučaju smrti uz mogućnost veće zarade na način da sami preuzimaju rizik ulaganja. Naime, štedna komponenta klasičnih, mješovitih životnih osiguranja zbog promjena na tržištu kapitala i niskih kamatnih stopa gubi na svojoj atraktivnosti i održivosti. Proizvod koji smo kreirali zadržao je glavnu odliku životnog osiguranja uz veća osigurateljna pokrića, a istodobno otvara mogućnost veće zarade kroz stručno ulaganje na tržištu kapitala“, istaknuo je Kristijan Buk, član Uprave Allianza za financije.

Allianz Prospekt moguće je ugovoriti na pet do sedam godina, uz jednokratnu uplatu premije od 3.500 do 5.000 EUR koja je zagarantirana u slučaju smrti, dok se u slučaju doživljenja, odnosno isteka police korisniku isplaćuje njezina tržišna vrijednost na dan isteka.

Allianz Prospekt moguće je ugovoriti kod Allianzovih zastupnika i u poslovnicama Zagrebačke banke. Sklapanjem police osiguranja Allianz Prospekta u Allianzu, novac od premije ulaže se u obveznice i dionice odabranih kompanija koje pokazuju potencijal rasta putem peterostruko nagrađivanog  mješovitog fonda Allianz Portfolio, dok se sklapanjem police osiguranja u poslovnicama Zagrebačke banke premija ulaže kroz višestruko nagrađivani dionički fond ZB Aktiv koji već punih 15 godina uspješno posluje na tržištu.

Allianz Prospekt moguće je ugovoriti odabirom jednog od dva paketa: Basic ili Dinamic, ovisno o dobi i željama klijenta. Izborom Basic paketa klijentu se u slučaju smrti isplaćuje uplaćena premija, uvećana za tržišnu vrijednost police. Dinamic paket nudi mogućnost isplate veće od dviju vrijednosti - uplaćene premije ili tržišne vrijednosti police ukoliko smrt nastupi uslijed bolesti, a ako smrt nastupi uslijed nesretnog slučaja klijentu se dodatno isplaćuje dvostruki iznos uplaćene premije. Po isteku police, u oba paketa korisniku se isplaćuje iznos jednak tržišnoj vrijednosti police u trenutku isteka. Paket Basic namijenjen je klijentima do 55 godina dok Dinamic mogu ugovoriti klijenti pristupne dobi do 65 godina.

Uz oba paketa moguće je ugovoriti i dopunska pokrića, poput osiguranja od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) s DNK analizom te dopunsko pokriće za slučaj nastupa najčešćih teških bolesti – srčanog i moždanog udara ili karcinoma.