Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535
(pon - pet 08-20, sub 09-15)

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Paraolimpijci održali predavanje za novinare

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) i Allianza Zagreb održana je radionica za predstavnike medija u sklopu koje su putnici za Rio kroz različite aktivnosti novinarima pružili uvid u svijet paraolimpizma.

Radionica Za Novinare -Paraolmpijci

Riječ je o tradicionalnom okupljanju koje se održava jednom godišnje od 2012. godine s ciljem da se predstavi inspirativne, odlučne i hrabre sportaše koji tijekom paraolimpijskog ciklusa u trajanju od 4 godine ulažu mnogo truda i odricanja kako bi izborili  plasman na Paraolimpijskim igrama.

Na današnji dan, točno 100 dana prije otvaranja Paraolimpijskih igara u Riju, vodeći hrvatski paraolimpijci među kojima su Sandra Paović, Branimir Budetić, Kristijan Vincetić, Lucija Brešković i Damir Bošnjak izdvojili su svoje vrijeme i medijima predstavili specifičnosti svojih sportskih disciplina u kojima će Hrvatska biti zastupljena na Igrama – atletiku, plivanje, stolni tenis, judo i streljaštvo. Događanju se priključio i paraolimpijac Matija Grebenić, budući komunikolog, koji je iz perspektive sportaša s invaliditetom održao kratko predavanje o ispravnoj terminologiji i načinu komuniciranja paraolimpijskog sporta.

Lucija Brešković , Damir Bošnjak , Kristijan Vincetič ,Sandra Paović , Branimir Budetić

Ticijan Komparić, glavni tajnik HPO-a, na otvaranju radionice osvrnuo se na aktualne negativne napise u vezi Rija: «Danas smo se okupili kako bi obilježili 100 dana do početka Paraolimpijskih igara u Riju, koje za sve paraolimpijce predstavljaju vrhunac sportske karijere.

Usprkos brojnim poteškoćama u pred kojima su se organizatori Igara našli i usprkos poteškoćama u financiranju sporta u kojima smo se našli od početka godine, uvjeren sam da će naši sportaši imati odlične uvjete za pripreme i nastup kako bi u Riju na Igrama pokazali svoje mogućnosti i učinili hrvatski narod ponosnim na ostvarene rezultate.»

Vedrana Tonković, direktorica market manadžmenta Allianza Zagreb, na otvaranju je također naglasila kako je Allianz jedan od najvećih globalnih partnera paraolimpizma koji u Hrvatskoj proteklih pet godina aktivno provodi projekte kojima pospješuje paraolimpijsku sportsku ponudu, dijeli znanje o paraolimpizmu ali i radi na brojnim društveno odgovornim projektima. „S ciljem daljnjeg širenja znanja o parolimpizmu u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom organizirali smo ovu radionicu kako bi naši hrabri sportaši dobili priliku predstaviti sportske discipline u kojima će Hrvatska biti zastupljena na Igrama. Naša je želja podići svijest o važnosti paraolimpijskog sporta te potaknuti javnost na smanjivanje razlika u odnosu javnosti prema sportašima s invaliditetom i onima bez invaliditeta. Prepoznajući publiku, odnosno navijače kao dio koji nedostaje, pozivamo sve da prate postignuća naših paraolimpijaca na www.budidiokojinedostaje.hr i postanu njihov vjerni navijač!“.

Vedrana Tonković I Ticijan Komparić

Na pitanje koji bi ga plasman zadovoljio na Paraolimpijskim igrama, Branimir Budetić je poručio: «Zadovoljilo bi me osvajanje odličja. Znate, san svakog sportaša je popeti se na postolje, pogotovo ono najviše. Stoga znam da ćemo svi doći s visokom formom, ostalo će biti na nama sportašima.»

Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru održavaju se od 07. do 18. rujna, a ove godine će se natjecati preko 4000 paraolimpijaca iz 176 država u 23 sportske discipline. Boje Hrvatske branit će 15-ak sportaša u 5 sportova od kojih su se današnjoj radionici priključili i Mikela Ristoski, Dino Sinovčić, Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić i Mirjana Lučić.

Radionica Za Novinare