Radionica za novinare o paraolimpizmu

Poticanje svijesti šire javnosti o važnosti paraolimpijskog pokreta od izuzetne je važnosti za hrvatski sport i društvo u cjelini. Upravo je tim povodom Allianz u suradnji sa sportašima i Hrvatskim paraolimpijskim odborom održao drugu radionicu za predstavnike medija na kojoj su prisustvovali vrhunski sportaši i pružili uvid u svoj svakodnevni život te putem različitih aktivnosti prisutne uveli u svijet paraolimpizma.

Radionici su prisustvovali proslavljeni paraolimpijci, osvajači brojnih međunarodnih i paraolimpijskih medalja: atletičar Branimir Budetić, plivač Mihovil Španja i stolnotenisačica Anđela Mužinić, koji su s prisutnima podijelili sva svoja bogata iskustva sa sportskih terena. Mihovil Španja ovu je priliku iskoristio za slanje apela na cjelokupnu javnost: "Potrebno je paraolimpijcima dati šansu da postignu sportsku izvrsnost, a da bismo u tome uspjeli svi skupa se moramo potruditi da ih ne gledamo isključivo kroz njihov invaliditet nego da njihove sposobnosti budu na prvom mjestu."

O važnosti uključivanja u paraolimpijski pokret te u želji za provođenjem što većeg broja raznovrsnijih aktivnosti predsjednik HPO-a Ratko Kovačić kaže: "Današnja medijska radionica samo je jedna od aktivnosti koja ukazuje da nam je Allianz istinski partner kojemu je stalo do naših paraolimpijaca. Užitak i izazov je surađivati s nekim tko partnerstvo živi u toj mjeri te s radošću gledam prema budućnosti i zajedničkom putu na koji smo krenuli."

Na globalnoj razini Allianz je povezan s paraolimpijskim pokretom od 2006. godine kada je postao prvi "međunarodni partner" Međunarodnog paraolimpijskog odbora, a prije dvije godine je i Allianz u Hrvatskoj započeo svoju suradnju s Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Hrvatski paraolimpijski odbor jedan od 13 nacionalnih paraolimpijskih saveza pod pokroviteljstvom Allianza.

Allianz u Hrvatskoj podupire i Paraolimpijski školski dan s ciljem promocije sporta osoba s invaliditetom, paraolimpijaca i paraolimpijskog pokreta i povećanja svijesti kod djece školske dobi o izazovima s kojima se susreću sportaši s invaliditetom. U protekle dvije i pol godine koliko traje 39 paraolimpijaca i 120 volontera do danas su posjetili 103 osnovne škole, a ukupno je kroz jednodnevni program prošlo preko 50.000 djece.

Za dodatne informacije:

Frane Majstorović