Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
(pon - pet 08 -17 sati)
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Samobor dobio stolnotenisku školu za djecu s teškoćama u razvoju

Samobor dobio stolnotenisku školu za djecu s teškoćama u razvoju

U Dvorani STKI Samobor i Sveta Nedjelja u sklopu projekta „Treneri velikog srca“ predstavljena je stolnoteniska škola za djecu s teškoćama u razvoju. Otvorenjem ove škole po prvi puta će samoborskoj djeci s teškoćama u razvoju biti omogućeno sistemsko bavljenje sportom pod budnim okom educiranih trenera, a sve u sklopu projekta kojeg zajednički provode Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor.

Riječ je o drugoj stolnoteniskoj te ukupno sedamnaestoj školi u sklopu ovog projekta, kojim se djeci s teškoćama u razvoju omogućava bavljenje sportom pod stručno educiranim nadzorom i zajedničko treniranje s ostalim sportašima. Time je uz zdravstvene pogodnosti i socijalizaciju naglasak stavljen i na senzibiliziranje mladih sportaša spram vršnjaka s posebnim potrebama.

Otvorenju škole nazočio je Juro Horvat, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora, koji je pružio podršku projektu i najavio povećanje sportskih kapaciteta sličnih namjena u Samoboru. Za okupljene je tom prilikom pripremljen i sportsko-zabavni program u kojemu je Pavao Jozić, član reprezentacije u stolnom tenisu osoba s invaliditetom, odmjerio snage s europskom prvakinjom u karateu Anom Lenard, nakon čega je uslijedila demonstracija programa stolnoteniske škole.

Prisutnima se obratila i trenerica stolnoteniske reprezentacije osoba s invaliditetom Mirela Šikoronja koja se upravo vratila s Europskog prvenstva u Danskoj, gdje su naše stolnotenisačice Sandra Paović, Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile čak dva zlata i jedno srebro. Izrazila je zadovoljstvo projektom Treneri velikog srca, koji je usrećio mnogu djecu širom Hrvatske. „Dosadašnja pozitivna iskustva iz otvorenih škola koje su dio ovog projekta te napredak njihovih polaznika ohrabruju nas da gledamo prema naprijed i tražimo nove mogućnosti za sve one koji se žele baviti sportom. Tko zna, možda će baš ovdje stasati budući paraolimpijci koji će nas s ponosom predstavljati u svijetu,“ zaključila je. 

Projekt „Treneri velikog srca“ pokrenut je u listopadu 2013. godine kako bi se djeci s teškoćama u razvoju omogućilo ravnopravno bavljenje sportom. Tijekom dvije godine otvoren je niz plivačkih i atletskih škola koje svojim djelovanjem promiču sinergijski učinak individualnog i grupnog rada, kao i socijalizaciju djece.

Više informacija o projektu i pregled škola po gradovima dostupan je na Facebook stranici Allianz ParaSport.