Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
(pon - pet 08 -17 sati)
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Zadar dobio školu plivanja za djecu s teškoćama u razvoju

Škola plivanja za djecu s teškoćama u razvoju otvorena je u Športskom centru Višnjik u Zadru, kao dio nacionalnog projekta Treneri velikog srca. Ova će se djeca odsad ravnopravno moći baviti sportom zahvaljujući projektu kojeg su Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor pokrenuli uz podršku Hrvatskog atletskog, plivačkog i stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom.

Program ove škole plivanja, utemeljene na poznatom Halliwick konceptu, djeci s teškoćama u razvoju omogućuje bavljenje sportom uz stručni nadzor posebno educiranih trenera, koji svojom predanošću i programima kreiraju pozitivnu atmosferu i motiviraju djecu na rekreaciju i međusobnu suradnju. Ana Sršen, jedna od nositeljica projekta, ističe da plivanje za neku djecu s teškoćama u razvoju znači i prvi samostalni pokret u životu, prvo kretanje bez pomoći ortopedskog pomagala ili pomoći druge osobe. Jednom kad se odvaže na ulazak u bazen, djeci voda postaje najbolji prijatelj, omogućuje im nesputano kretanje, kontakt s drugom djecom, a time i rast njihovog samopouzdanja, kazala je Ana Sršen.

Roko Sipina _Ana Sršen _Vanja Bzik _Radovan Dunatov

Prilikom otvorenja škole, pročelnik za kulturu i šport grada Zadra Radovan Dunatov istaknuo je važnost uključenja Zadra u ovakav projekt: Veseli nas dolazak Trenera velikog srca u našu lokalnu zajednicu. Izrazito nam je bitno svim našim sugrađanima omogućiti jednaku kvalitetu života, a ova će škola djeci s teškoćama u razvoju dati jednaku priliku za zdravije i aktivnije provođenje slobodnog vremena, te uspješniju socijalizaciju putem sporta.

Za okupljene je tom prilikom pripremljen i sportsko-zabavni program u kojemu je Roko Sipina, uspješni skakač u vodu i trostruki juniorski prvak Hrvatske odmjerio snage s Mihovilom Ninčevićem, osvajačem dviju zlatnih medalja s nedavno održanih Europskih igara mladih u Varaždinu. Nakon toga uslijedila je demonstracija plivačkog programa kojeg je pripremila „trenerica velikog srca“ Silva Žabo.

Škola Plivanja TVS

Škola plivanja u Zadru trinaesta je u nizu plivačkih programa Trenera velikog srca koji se provode sada već treću sezonu. Vanja Bzik, voditeljica korporativnih komunikacija Allianza Zagreb istaknula je za kraj da je ponosna na uspjeh projekta: Izuzetna nam je čast surađivati sa svim stranama bez kojih sve postignuto tijekom ove tri godine ne bi bilo moguće. Otvaranje svake nove škole, pa tako i ove, motivira nas na daljnji rad i zalaganje za djecu s teškoćama u razvoju, a dojmovi sudionika i njihov napredak poticaj su nam i za buduće projekte.

Više informacija o projektu i pregled škola po gradovima dostupan je na Facebook stranici Allianz ParaSport.