Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
(pon - pet 08 -17 sati)
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
  • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
  • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

Zagrebački solisti i Jan Niković koncertom na Tomislavovu trgu oduševili građane

Travnjak Tomislavova trga sinoć su preplavili Zagrepčani i posjetitelji Zagreba koji su povodom 125. obljetnice Allianza imali priliku uživati u jedinstvenom spoju klasične glazbe i tehnologije - koncertu Zagrebačkih solista s mladim pijanistom Janom Nikovićem te 3D projekciji na zgradi Umjetničkog paviljona.

Tomislavac

Svi koji su se u petak navečer zatekli na jednom od najljepših zagrebačkih trgova svjedočili su jedinstvenom glazbenom nastupu kojeg je za publiku pripremio najugledniji hrvatski komorni ansambl, Zagrebački solisti. „Tijekom šezdeset godina rada nastupali smo u najvećim svjetskim metropolama i najslavnijim koncertnim dvoranama, no posebno nam je zadovoljstvo bilo zasvirati na prekrasnoj otvorenoj pozornici Tomislavova trga pred zagrebačkom publikom. Drago nam je što je pripremljeni repertoar privukao toliki broj naših sugrađana svih generacija, što pokazuje da u klasičnoj glazbi može uživati najšira publika.“, izjavio je Sreten Krstić, koncertni majstor Zagrebačkih solista.

Iznenađenje za sve prisutne bio je nastup 14-godišnjeg pijanista iz Zagreba Jana Nikovića koji je prvi puta zasvirao sa Zagrebačkim solistima. Izniman talent ovog mladog glazbenika lani je prepoznao Lang Lang, jedan od najvećih svjetskih pijanista današnjice, koji je Jana poučavao na prestižnom Allianz Junior Music Campu održanom zimus u Barceloni. Oduševljen Janovim talentom, Lang Lang je hrvatsku mladu nadu prošlog srpnja pozvao da zajedno s njim nastupi u Allianz Areni pred 67.000 gledatelja, na predstavljanju nove momčadi Bayern Münchena.

Jan Niković I Zagrebački Solisti

Jan nije skrivao uzbuđenje nakon nastupa: „Oduševljen sam svime što mi se događa. Najprije sudjelovanje u prestižnom kampu i iskustvo s Lang Langom, zatim nastup u Allianz Areni, a sada i koncert sa Zagrebačkim solistima pred domaćom publikom. Dao sam sve od sebe i velika mi je čast što sam nastupio s tako eminentnim glazbenicima. Želim i dalje učiti i razvijati se te probati među domaćom publikom pridonijeti popularizaciji klasične glazbe.“

Večernjem koncertu prethodio je i prigodan popodnevni program za najmlađe s predstavom Dinosaurica koja nije znala da će izumrijeti, u izvedbi Laboratorija zabave, te dječjim radionicama na temu zaštite okoliša. Na zabavan način djeci je približena tema klimatskih promjena i važnost očuvanja okoliša te su kroz praktične primjere mogli naučiti kako doprinijeti očuvanju Zemlje.

Rujansku glazbenu večer u Zagrebu upotpunio je i jedinstveni vizualni doživljaj - u završnici večernjeg koncerta posjetitelji su mogli uživati u atraktivnom digitalnom iskustvu - vizurama Umjetničkog paviljona koje su pomoću 3D mapping tehnologije oživljene i projicirane na pročelju zgrade.

3Dmapping

Podsjetivši publiku na važnost očuvanja okoliša te okupivši građane u opuštenoj atmosferi druženja i uživanja u vrhunskoj glazbi, Allianz je obilježio veliku 125. godišnjicu svog poslovanja u svijetu: „Sa Zagrebačkim solistima surađujemo već četiri godine, podržavajući njihov rad i promociju klasične glazbe, a od ove godine hrvatskim mladim talentima nudimo i mogućnost sudjelovanja na Allianz Junior Music Campu, pod vodstvom renomiranog Lang Langa. Obljetnicu smo željeli iskoristiti kao priliku da nešto vratimo našoj zajednici te da zagrebačkoj publici uz već dokazane i dobro poznate glazbene virtuoze predstavimo i budućnost hrvatske klasične glazbe – mladog Jana Nikovića. On je neosporno veliki talent i vjerujemo da će vrlo brzo postati jedan od ambasadora klasične glazbe i hrvatske kulture“, rekla je Maja Amidžić, direktorica Market menadžement sektora u Allianzu.