Zaposlenici Allianza pružili podršku poplavljenim područjima Sisačko-moslavačke županije

Nastavno na velike vremenske nepogode, topljenje snijega i velike kiše, koje su doprinijele nezaustavljivom rastu vodostaja, zaposlenici Allianza izašli su na teren i posjetili najugroženija područja u okolici Siska i Karlovca. Prilikom dolaska u Stožere spašavanja i zaštite oba grada, dežurne ekipe koje neprekidno rade na terenu opskrbili su s hranom, kabanicama, čizmama i ostalim potrepštinama bez kojih sudjelovanje u akcijama spašavanja nije moguće. Na terenu su proveli cijeli dan, a osim davanja podrške putem donacija potrebnih stvari, Allianz zaposlenici aktivno su pomogli i sudjelovali u aktivnostima spašavanja odsječenih kućanstava.

„Nevjerojatna je ta razorna snaga vode, a štete se nažalost još uvijek zbrajaju. Najmanje što smo mogli učiniti jest izaći na teren, dati podršku dežurnim ekipama koje nadljudskim snagama pomažu cijele dane i noći te pomoći koliko mi možemo i znamo.“, izjavila je Marija Grilec, voditeljica Allianz poslovnice u Sisku.

Najčešća prirodna katastrofa na svijetu proteklih su godina bile poplave i ne postoji regija za koju se smatra da nije izložena riziku od poplava, pa tako ni Hrvatska nije ostala pošteđena od njenih razornih posljedica. Poplavljena područja ne moraju biti isključivo uz rijeke, jer razorne i obilne kiše mogu uzrokovati poplave na svim područjima. „Od velike je važnosti osvijestiti građane i poticati ih na preventivne reakcije kako bi zaštitili svoju imovinu. Tu ulogu imamo mi kao osiguravatelji, ali i mediji kao osnovni kanal informiranja građana.“, izjavila je Draženka Šnajder, direktorica Allianz poslovnice u Karlovcu.   Postoje i jednostavne mjere koje se mogu poduzeti prije i tijekom poplava, kako bi se značajno umanjili gubici. Tako bi se dragocjenosti prije poplave trebale spremiti na sigurna mjesta (primjerice, na katu), dok bi se osnovne komunalije, kao što su plin, voda i struja, trebale isključiti ili zatvoriti. Važni dokumenti poput polica osiguranja trebale bi se držati na suhim i sigurnim mjestima, do kojih se može lako doći.

www.allianz.hr