Česta pitanja

Kontakt centar

Besplatni tel. 0800 5000
(pon - pet 08 -17 sati)
Inozemstvo (trošak pozivatelja): +385 1 4653-535

Upišite vašu adresu

(npr. Heinzelova 70, Zagreb)

Vaš odštetni zahtjev možete prijaviti:

Moj Allianz - portal za klijente

Pregled polica osiguranja, prijava štete, statusi prijavljenih šteta, uplate, isplate...


Upišite podatke za prijavu

Brojevi telefona usluga na raspolaganju klijentima po određenim policama osiguranja:

U Hrvatskoj
U inozemstvu
 • Pomoć u slučaju bolesti ili nezgode: 00431 525 03 6240 (uz Putno osiguranje)
 • Pomoć na cesti: 00431 525 03 6240 (uz Euro+)

  Informacije o automatskoj obradi podataka

Kod online ugovaranja koristi se automatizirana obrada osobnih podataka. 

OBVEZNO AUTO OSIGURANJE

Na visinu premije obveznog auto osiguranja može utjecati npr. bonus na koji imate pravo, snaga vozila i sl.

KASKO OSIGURANJE

Na visinu premije kasko osiguranja može utjecati jeste li imali štetu u prethodnoj godini, odabir franšize i sl.

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih za ugovaranje osiguranja slobodno nas kontaktirajte putem chata, e maila (direkt@allianz.hr) ili telefona (0800 5000) gdje možete komunicirati s našim djelatnikom.

  Akcija! Nastavite voziti uz drugi auto

Nastavite voziti uz drugi auto!

U razdoblju od 15. 5. do 31. 7. 2018. uz svaku novu policu osiguranja auto kaska osobnog vozila (Super i Smart ), u suradnji s ORYX asistencijom, klijentima poklanjamo pokriće Drugi Auto. 

ŠTO JE DRUGI AUTO?
Drugi Auto je inovacija ORYX Asistencije koji osiguranicima Allianza omogućava besplatno korištenje zamjenskog vozila za vrijeme popravka vozila osiguranika nakon prometne nezgode.
Drugi Auto može se koristiti bez obzira bio osiguranik kriv ili ne za prometnu nezgodu i neovisno o tome je li vozilo pokretno ili nepokretno.

KAKO KORISTIM USLUGU?
U slučaju prometne nezgode koja je u pokriću po Allianz polici od Automobilske odgovornosti osiguranika ili drugog krivca za prometnu nezgodu, osiguranik poziva kontaktni centar Allianz osiguranja koji pokreće organizaciju zamjenskog vozila osiguraniku i dostavu vozila na lokaciju po izboru osiguranika.

KOJE USLUGE SE MOGU KORISTITI?
Moguće je koristiti usluge kontaktnog centra 0-24, 365 dana u godini, dostavu vozila na lokaciju po izboru osiguranika, zamjensko vozilo (sukladno ugovorenom broju dana) te preuzimanje zamjenskog vozila s lokacije po izboru osiguranika.

KORISNE INFORMACIJE.
Drugi Auto vrijedi isto kao i polica osiguranja i glasi na vozilo tako da ga može koristiti bilo tko, tko koristi vozilo. Drugi Auto se može koristiti odmah nakon prometne nesreće, ili po želji osiguranika. Usluge se naručuju pozivom kontaktnom centru na besplatni telefon
0800 55 02, 0-24 h, 365 dana u godini.

U SLUČAJU POTREBE ZA KORIŠTENJEM DRUGOG AUTA MOLIMO VAS DA:

  Digitalna polica obveznog auto osiguranja?

NOVO! Nema više čekanja - s Allianz digitalnom policom obveznog auto osiguranja možete odmah na tehnički pregled!

Pri kupnji obveznog auto osiguranja u Allianz web shopu, do sada ste dobivali potvrdu putem e-maila te nakon nekoliko dana na kućnu adresu i originalnu policu skupa sa zelenom kartom i europskim izvješćem o nezgodi.

Odlučili smo ići korak dalje i omogućiti vam da odmah nakon plaćanja, umjesto potvrde, dobijete svoju originalnu digitalnu policu putem e-maila, a svoju zelenu kartu i europsko izvješće možete potpuno besplatno preuzeti u najbližoj Allianz poslovnici.

Isprintana polica je u tiskanom obliku prihvaćena u svim stanicama za tehnički pregled. Ne zaboravite da je jednu kopiju police potrebno imati u vozilu kao dokaz o osiguranju!

  Kako osigurati auto u webshopu?

Kako osigurati auto u webshopu?

Zaista nije potrebno biti informatički genije da ugovorite osiguranje automobila u webshopu. Puno smo truda uložili da vam ugovaranje učinimo ugodnim i brzim.

U svakom trenutku nam se možete obratiti putem live chata ili nam pošaljite e-mail na adresu direkt@allianz.hr. Možemo se čuti i na besplatan telefon 0800 5000.

 1. Unesite podatke o vozilu u webshop i odaberite odgovarajuće osiguranje.
 2. Platite premiju osiguranja na siguran način kreditnom ili debitnom karticom, odnosno uplatite ponudu općom uplatnicom.
 3. Nakon primljene uplate na e-mail adresu vam šaljemo orginalnu digitalnu policu koju isprintate i odmah možete krenuti na registraciju. Polica je prihvaćena u svim stanicama za tehnički pregled u Republici Hrvatskoj.
 4. Svoju zelenu kartu i europsko izvješće možete potpuno besplatno preuzeti u najbližoj Allianz poslovnici. Ukoliko nemate mogućnosti podići zelenu kartu u Allianz poslovnici slobodno nam se obratite na mail direkt@allianz.hr

  Mogu li prenijeti bonus sa člana obitelji ili s drugog vozila?

Mogu li prenijeti bonus sa člana obitelji?

Možete! Allianz omogućuje svojim klijentima da preuzmu bonus člana obitelji na jedno ili više vozila za osobe starije od 27 godina. Pri tome se bonus "duplira" na način da se zadržava na inicijalnoj polici i moguće ga je koristiti na svim ostalim policama unutar članova iste obitelji za osobe starije od 27 godina.

Kako biste ostvarili ovu mogućnost svakako nam se javite na e-mail direkt@allianz.hr ili na besplatni broj telefona 0800 5000. Rado ćemo vam pojasniti detalje ove izvrsne pogodnosti i napraviti vam policu s novim obiteljskim bonusom.

Prodao sam vozilo i kupio novo/rabljeno. Mogu li prenijeti stari bonus?

Naravno. Moguće je prenijeti bonus ukoliko ste prodali vozilo. Za prijenos bonusa potrebno je da nam se obratite na e-mail direkt@allianz.hr ili na besplatni broj 0800 5000

Za prijenos bonusa potrebno je sljedeće:

 • Odjava vozila sa kojeg se prenosi bonus ili ovjereni kupoprodajni ugovor prodanog vozila
 • Polica obveznog osiguranja prodanog vozila
 • Kupoprodajni ugovor novog vozila, račun ili kopija prometne

Izuzev prijenosa bonusa s jednog na drugo vozilo, unutar članova iste obitelji moguće je preuzimanje bonusa s jednog vozila na drugo vozilo ili više njih. Pri tome se bonus "duplira" na način da se zadržava na inicijalnoj polici i moguće ga je koristiti na svim ostalim policama unutar članova iste obitelji za osobe starije od 27 godina.

Nisam neko vrijeme imao auto na sebe, a imao sam bonus. Mogu li ga dobiti ponovo?

Naravno. Ako ste u zadnjih 10 godina imali bonus isti ćemo Vam primijeniti i na policu koju kupite u webshopu. Samo nam se javite na direkt@allianz.hr.

  Prvi put registriram vozilo. Mogu li ugovoriti online i uštedjeti?

Preko webshopa je moguće obnoviti obvezno osiguranje vozila. Razlog tome je provjera bonusa s Hrvatskim uredom za osiguranje koji izdaje potvrdu o osiguranju. Stoga nije moguće osigurati potpuno novo vozilo koje još nije nigdje bilo osigurano.

Međutim, rado ćemo vam napraviti policu osiguranja uz sve pogodnosti i cijenu webshopa. Samo nam se obratite na e-mail adresu direkt@allianz.hr ili besplatan broj telefona 0800 5000.

Svakako uđite u webshop i unesite podatke o vozilu koje znate, te unesite registarsku oznaku grada gdje će vozilo biti registrirano, ali bez ostalih oznaka. Nastavite do unosa osobnih podataka, te nakon toga kliknite na "Želim neobvezujuću ponudu". Javit ćemo vam se povratno u najkraćem mogućem roku.

Kod nas odmah dobivate 30% bonusa!

  Koliko je kupnja sigurna i koji su načini plaćanja?

Koliko je kupnja sigurna i koji su načini plaćanja?

Allianz webshop koristi sigurne sustave plaćanja e-Commerce Zagrebačke banke i Payway Hrvatskog Telekoma. Sva komunikacija je zaštićena i sigurno plaćanje je zajamčeno. Plaćanje na rate omogućeno je nekim kreditnim karticama za premije iznad 500 kuna. Za plaćanje na rate primjenjuje se doplata od 5%.

Popust od 5% na jednokratno plaćanje premije osiguranja primjenjuje se na obvezno auto osiguranje, Smart kasko, osiguranje imovine i dopunsko zdravstveno osiguranje, te se odnosi na kupovinu polica osiguranja putem Allianz webshopa. 


1. Plaćanje kreditnim i debitnim karticama

 • MasterCard Zagrebačke banke – do 10 rata iznad 500 kuna
 • MasterCard – jednokratno
 • Visa Zagrebačke banke – jednokratno
 • Visa Classic – jednokratno
 • Maestro - jednokratno
 • American Express – do 10 rata iznad 500 kuna
 • Diners club – do 10 rata iznad 500 kuna

S Odsjajem

2. Virmansko plaćanje (opća uplatnica)

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu dobit ćete predračun sa svim podatcima potrebnim za uplatu te broj računa na koji trebate uplatiti premiju osiguranja. Uplatu potom možete obaviti internetskim bankarstvom ili uobičajenim načinom kojim inače plaćate svoje račune: 

 • preko banke
 • pošte
 • Fine
 • na kioscima Tiska, u Konzumu i sl. 

Ako koristite mobilno bankarstvo, možete skenirati 2D bar kod na uplatnici.

  Doplatak za zaštitu bonusa

Ukoliko se dogodi jedna ili više šteta po polici za koju je plaćen doplatak za zaštitu bonusa, prilikom obnove police u Allianzu zadržat ćete svoj stečeni bonus. Doplatak za zaštitu bonusa ne štiti bonus od šteta koje su nastale po polici koja je bila ugovorena u nekom drugom društvu ili po Allianz polici na kojoj nije bio ugovoren doplatak za zaštitu bonusa.