Press Centar

srp 02, 2020

Globalno izvješće o osiguranju 2020.

Globalna industrija osiguranja ušla je u 2020. godinu u dobrom stanju: u 2019. godini premije su porasle za 4,4 %, što je najjači rast u četiri godine. Povećanje je potaknuto životnim seg-mentom u kojem je rast naglo porastao tijekom 2018. na 4,4 %, dok je Kina premašila pri-vremeni regulatorni zastoj, a zrela tržišta konačno su se uhvatila ukoštac s niskim kamatnim stopama. Osiguranje imovine i osiguranje od nezgoda zabilježilo je gotovo istu stopu rasta (4,3 %), s 5,4 % u 2018. godini.
Pročitajte više

svi 28, 2020

Globalno izvješće o mirovinskim sustavima 2020

Allianz je danas predstavio prvo izdanje svog „Globalnog izvješća o mirovinskim sustavima“ (Global Pension Report), u kojem se analiziraju mirovinski sustavi diljem svijeta uz pomoć Allianzova vlastitog mirovinskog pokazatelja pod nazivom Allianz Pension Indicator (API). Pokazatelj prati jednostavnu logiku: započinje s analizom demografskih i fiskalnih preduvjeta, nakon čega razmatra mirovinske sustave na temelju dviju presudnih dimenzija: održivosti i prikladnosti.
Pročitajte više

svi 15, 2020

Priopćenje o rezultatima Allianza za prvo tromjesečje 2020. godine

Kaos na financijskom tržištu i oslabljeno gospodarstvo, koje je uzrokovala pandemija COVID-19, vidljivo su pogoršali uvjete poslovanja u industriji financijskih usluga. No Allianz je, zahvaljujući iznimno diversificiranom portfelju poslovanja i snažnoj bilanci, bio pripravan za upravljanje aktualnom kriznom situacijom i stoga u prvom tromjesečju 2020. godine ostvario vrlo dobre rezultate.
Pročitajte više

5 članaka ukupno

alt

Pronađite dokumente koji vam trebaju

alt
Obrasci, uvjeti osiguranja i ostali korisni dokumenti