Odvezimo se zajedno u
električnu
 budućnost

Road assistance icon
Baterija vam se ispraznila? Organizirat ćemo uslugu mobilnog punjenja (ako je dostupna) ili uslugu prijevoza vozila do najbliže stanice za punjenje kako biste mogli nastaviti putovanje. Ako se nešto drugo dogodi s automobilom, iskoristite našu pomoć i naša vučna služba će vas odvesti do sigurnog mjesta. To neće utjecati na status vaše police. 
cars charging icon
Vaši kabeli za punjenje, zidna kutija, adapteri i druga oprema također mogu biti osigurani u slučajevima požara, krađe ili slučajnog oštećenja.
Battery coverage icon
Znamo da baterija može biti jedan od najskupljih dijelova vašeg električnog vozila. U pokriće našeg osiguranja mogu biti uključeni slučajevi oštećenja, požara ili krađe, čak i ako bateriju iznajmljujete odvojeno od automobila.
Allianz Moj Auto također uključuje pogodnosti dostupne uz naše redovno osiguranje automobila. Odaberite jedan od četiriju paketa i uživajte u najboljim značajkama u klasi.
Pročitaj više

Podaci uspješno poslani.

Isprike, trenutno ne možemo obraditi vaš zahtjev.

Warning - The E-Mail Address configured for this form is either unverified or invalid. Please verify the E-Mail Address and try again later.

A verification E-Mail was sent to the following E-Mail addresses:

Kindly check the corresponding inbox for a verification E-Mail and verify it.

Warning - The page URL seems to be incorrect. Kindly check the URL and try again.

Želim da me kontaktirate

Privolu možete promijeniti ovdje putem Moj Allianz portala, ali i na sljedeće načine:

Ukoliko neki od gore navedenih osobnih podataka nisu ispravni, molimo Vas da nazovete 072 100 001 ili ispunite online zahtjev na Pitajte nas (allianz.hr) kako bismo Vaše osobne podatke ispravili.

Unesite tekst ispod. 60 sekundi preostalo. Ne možete pročitati tekst?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
car leafs icon
Nudimo pokriće koje vam omogućuje da u potpunosti iskoristite potencijal vašeg električnog automobila. Kontinuirano ažuriramo naše proizvode kako bismo bili u toku s  novim tehnologijama i očekivanjima naših korisnika, poboljšavajući dostupnost i konkurentnost svih naših ponuda.
leafs circle icon
Prijevoz do najbliže stanice za punjenje, pokriće za baterije i opremu za punjenje  te još mnogo toga - uključujući sve pogodnosti koje pruža redovno Allianz Moj Auto osiguranje. Cijeli paket prilagođen je zadovoljavanju specifičnih potreba električnih vozila i naših potrošača koji su okrenuti prema budućnosti.
battery leafs icon
Ako se tako nešto dogodi, nazovite našu pomoć na cesti i mi ćemo organizirati uslugu mobilnog punjenja (ako je dostupna) ili ćemo organizirati i pokriti trošak prijevoza vozila do najbliže odgovarajuće punionice. Električna vozila još uvijek predstavljaju tehnologiju koja se razvija i revolucionira način na koji koristimo naše automobile, ali strah od prebrzog pražnjenja baterije je uobičajena briga među vozačima EV-a. S Allianz Moj Auto osiguranjem, ne morate brinuti o tome da ćete ostati bez baterije nasred cesti.

Odabir električnog vozila može biti pametan, ali je svakako i ekološki prihvatljiv način vožnje. 

Prije svega, prednosti zelene energije ne mogu se precijeniti – vožnja bez emisija i ugljična neutralnost smjerovi su kretanja cjelokupne automobilske industrije. 

Kad je riječ o troškovima, ne morate se brinuti o promjenjivim cijenama goriva. Osim toga, ako u svojem domu imate obnovljivi izvor energije, svoje električno vozilo možete puniti gotovo bez dodatnih troškova. 

Javni punjači za jednosmjernu struju imaju kapacitet do 350 kW. U automobilima koji su opremljeni za primanje takve struje, baterije se mogu napuniti u rasponu 20 – 80 % u roku od nekoliko minuta. Zbog toga duža putovanja električnim automobilom više nisu problematična. Prosječan vozač dnevno prijeđe udaljenost manju od 50 kilometara. Ako postoji pristup utičnici od 230 V u garaži, oko nekretnine ili u nekretnini, možete je koristiti i za punjenje baterije. Punjenje iz takve utičnice snage 2,3 kW dovoljno je za dopunu baterije tijekom noći za vožnju sljedeći dan.
Električni gradski automobili obično mogu prijeći 200 – 250 s jednim punjenjem. Stvarni domet mnogih modernih električnih kompaktnih, srednjih ili SUV vozila već prelazi 300 km. Međutim, nemoguće je navesti precizan domet jer na njega značajno utječe kapacitet baterije određenog modela, stil vožnje i brzina vožnje (potrošnja energije počinje značajno rasti iznad 110 km/h). Količina i vrsta korištenih potrošača energije (npr. uključeno grijanje smanjuje domet mnogo više nego uključeni klimatizacijski uređaj) također utječu na to koliko daleko možemo prijeći s jednim punjenjem.
Dizajneri baterija osigurali su da ćelije rade pod optimalnim uvjetima. Regulator upravlja brzinom punjenja i povratom energije tijekom kočenja. Može ograničiti radne značajke vozila kada temperatura poraste previsoko ili aktivirati postupak zagrijavanja na optimalnu temperaturu ako je u navigaciji zakazano zaustavljanje punjenja. Vozač koji želi maksimizirati trajanje baterije trebao bi održavati napunjenost između 20 – 80 % maksimuma i, osim ako je to potrebno, izbjegavati punjenje najbržim punjačima za punjenje istosmjernom strujom.
Baterija je najskuplji dio električnog automobila. Kada bi se morala zamijeniti zbog manjih kvarova, to bi bilo protivno ekonomskom smislu korištenja električnog automobila. Stoga su automobilske tvrtke razvile postupke popravka baterija. Kućište oštećeno u sudaru može se zamijeniti. Unutarnja električna oprema kao što su ožičenje, regulatori, sigurnosni sustavi i svaki od modula odgovornih za prikupljanje električne energije također se mogu zamijeniti. Jedino se pojedinačne ćelije unutar modula ne mogu zamijeniti.
Uz Allianz pakete Moj električni auto Plus, Extra i Max, potpuno ste zaštićeni u slučaju nezgode ili kada se vaše električno vozilo pokvari i iznenada zaustavi usred ničega. Nudimo trenutnu pomoć – zamjenu automobila, organizaciju povratka kući ili smještaj u hotelu. Surađujemo s nizom partnera iz područja usluga iznajmljivanja koji nude vrlo širok izbor zamjenskih automobila. Mogućnost osiguravanja električnog, hibridnog ili plug-in hibridnog zamjenskog automobila ovisit će o dostupnosti u mreži partnera za iznajmljivanje. Međutim, možete biti potpuno sigurni da će se vaše osiguranje pobrinuti da na odredište stignete sigurni i zdravi. 
Ne. Ne zahtijevamo da prođete dodatni pregled baterije ili dodatna ispitivanja. Također ne trebamo obaviti tehnički pregled na licu mjesta prije nego što vam ponudimo policu osiguranja. Sve što trebamo da bismo vam mogli ponuditi potpunu pokrivenost je da ispunite kratki, digitalni obrazac i u nekim slučajevima dostavite nekoliko slika vašeg automobila. Obrazac će tražiti samo opće informacije pa se ne morate brinuti o podrobnim tehničkim pitanjima. 

Uz pomoć na cesti više se ne morate brinuti što će se dogoditi ako vaš automobil isprazni cijeli bateriju, a blizu vas nema mjesta za punjenje. Prevest ćemo vaš automobil do najbližeg mjesta za punjenje ili servisa i brzo ćemo se pobrinuti da ste opet na putu.  

Možete birati između naše osnovne ili proširene pomoći na cesti. Osnovni paket uključuje uslugu vučne službe ili osposobljavanje vašeg automobila za vožnju na licu mjesta. Prošireni paket nudi čitav niz usluga trenutne pomoći – poput zamjene automobila (električnog ili hibridnog ako ga naši partneri za iznajmljivanje mogu osigurati), vašeg sigurnog povratka kući, vuče vašeg automobila do najbližeg odabranog odredišta ili osiguravanja hotelske sobe – sve to u slučaju nezgode ili kvara na automobilu zbog kojeg vožnja više nije moguća. 

Vaše osiguranje električnog vozila pokriva vašu bateriju u slučaju nezgode, požara ili krađe. Znamo koliko su baterije bitne i skupe pa je naša preporuka da u svoj paket osiguranja uključite i osiguranje baterija. Nudimo širok raspon mogućnosti osiguranja za bateriju vašeg električnog automobila. Može se osigurati od požara. Možete je osigurati od krađe. Znamo i da se nezgode događaju – stoga nudimo opciju osiguranja vaše baterije od slučajnog oštećenja. Ne nudimo pokriće za normalno propadanje baterije, tj. gubitak kapaciteta punjenja tijekom vremena. Također, ne možete osigurati svoje baterije električnih vozila od oštećenja uzrokovanih načinima korištenja koje proizvođač nije predvidio, npr. upotrebom softvera treće strane za regulaciju baterije. Detaljnije informacije možete pronaći u pojedinostima o našim paketima. 

Obratite nam se