Cammeo Taxi i Allianz Hrvatska zdravstvenim djelatnicima u KB Dubrava koji skrbe o oboljelima od bolesti COVID-19 i Klinici za infektivne bolesti ' Dr. Fran Mihaljević' poklanjaju besplatan prijevoz taksijem!

Upravo ove dvije ustanove od početka pandemije nose jedan od najvećih tereta u zaštiti zdravlja građana ne samo Zagreba već i onih iz okolnih županija. Kako bi se barem malo olakšao život liječnicima, sestrama, tehničarima i svim drugim djelatnicima koji ovih dana rade u tim bolnicama, Allianz Hrvatska i Cammeo Taxi daruju im besplatne vožnje u vrijednosti od 50.000 kuna.

„Smjene nam često završe kada više ne vozi javni gradski prijevoz, a i linije tramvaja su tako posložene da do kuća često trebamo ići „zaobilaznim“ putevima – a nakon toliko sati stajanja na nogama i neprestanog rada u zaštitnoj opremi, svaka dodatna minuta koju utrošimo čekajući tramvaj nam se čini kao vječnost. Zato će nam poklonjene vožnje zaista uvelike olakšati dolaske na posao, ali i ostale dnevne potrebe rada“, kažu iz KB Dubrava.

Iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević su također istaknuli zahvalu Allianz Hrvatska i Cammeo Taxiju na donaciji koja će olakšati svakodnevnu organizaciju glede prijevoza u Klinici: „U ovim vremenima svaka donacija nam je vrijedna i dobrodošla, kao i svaki iskaz zahvalnosti i priznanja našim zaposlenicima koji rade u zaista teškim uvjetima“.

Predsjednik Uprave Allianz Hrvatska, Daniel Matić, istaknuo je sljedeće:

„Allianz i Cammeo surađuju  već godinama i htjeli smo zajedno učiniti nešto za one koji su u najtežim trenutcima pandemije izloženi najvećem riziku. Liječnici, sestre, tehničari i drugi koji  rade s pacijentima i koji skrbe o zaraženima i svim drugim oboljelima rade iznimno važan posao. Brinući o zdravlju drugih u ovakvim okolnostima istodobno u većoj mjeri ugrožavaju vlastito. U ovoj krizi pokazali su ne samo stručnost i profesionalnost, već i veliku dozu empatije i spremnosti da podnesu teret koji značajno nadilazi uobičajeni angažman.“

Izvršni direktor Cammeo Taxija, Petar Dragić, istaknuo je kako i oni daju svoj obol u ovoj zdravstvenoj krizi te u potpunosti razumiju potrebe i osjećaje vrijednih zdravstvenih djelatnika:

„Svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj se svi nalazimo-i naši vozači potaknuti društvenom odgovornošću, a unatoč rizicima i dalje prevoze stanovnike Hrvatske  do bolnice i svojih bližnjih. Uz smanjenu potrebu za prijevozom, samo u Zagrebu prevezli smo 1,4 milijuna putnika od početka epidemije do danas, a nijedan naš  djelatnik nije bio ugrožen. Tome doprinose i sve epidemiološke mjere koje smo primijenili, te dodatno osigurali i odvojili prostor vozača od putnika pregradama. Sva naša vozila se svakodnevno dezinficiraju i to traži dodatan napor, ali smo svjesni važnosti brige za naše kolege i za naše klijente. Ipak razumijemo da puno veći napor ulažu zdravstveni djelatnici – i ovo je način da im iskažemo zahvalnost i barem im malo olakšamo život s naše strane“.