Prevencija kao ključ zdravijeg života

Dana 7. travnja obilježava se Svjetski dan zdravlja kako bi se podigla svijest o aktualnim temama vezanim za zdravlje te nas se podsjetilo na brigu o vlastitom zdravlju.

Kada pričamo o zdravlju, ne možemo ne pričati i o prevenciji. Jeste li znali da je 29 % svih karcinoma, 82 % svih kardiovaskularnih bolesti i 89 % svih bolesti dijabetesa 2 povezano s načinom života oboljelih?

Prevencija je stoga ključ zdravijeg i vitalnijeg života: za svoje tijelo možemo puno učiniti povećanjem tjelesne aktivnosti, primjerenom prehranom, redovitim opuštanjem i izbjegavanjem sredstava ovisnosti poput duhana ili alkohola.

Primjena ovih stvari u praksi nije nimalo jednostavna jer ukorijenjene navike mogu prepriječiti dobre odluke, međutim jednu bi odluku ipak trebalo biti lakše donijeti od ostalih – odlazak na preventivni liječnički pregled!

Bolje spriječiti nego liječiti

Preventivni liječnički pregledi daju vrijedan doprinos ranom otkrivanju bolesti. Stoga bi godišnji zdravstveni pregled i sudjelovanje u programu probira (engl. screening) trebali biti u fokusu svake odrasle osobe.

Rezultati liječničkih pregleda pružaju mogućnost personalizirane preporuke o načinu života, osobnim rizicima i prednostima u područjima kardiovaskularnog sustava, metabolizma, zdravlja crijeva, dispozicije raka, neurologije, zdravlja kostiju, opskrbe hranjivim tvarima i uzimanju adekvatnih lijekova.

Hoćete li donijeti zdravu odluku za sebe i otići na pregled?

Allianz ponuda zdravstvenog osiguranja

U sklopu Allianz police dodatnog zdravstvenog osiguranja imate pravo na besplatni sistematski pregled te specijalističku i laboratorijsku dijagnostiku, kao i DNK screening[1]. U tijeku je akcija na proizvode zdravstvenog osiguranja koja traje do 31. svibnja, a osiguranje po promotivnoj cijeni možete ugovoriti kod svojeg Allianz zastupnika, na www.allianz.hr/zdravlje, u svim poslovnicama Zagrebačke banke ili on-line bankarstvom putem mobilne aplikacije (m-zaba).

[1] DNK screening oblik je probira kojim se analizira slina i utvrđuje rizik oboljenja od nasljednih vrsta karcinoma.