Prije stavljanja na tržište svaki lijek  uključujući i cjepivo mora proći opsežne provjere pri regulatornim tijelima – Europskoj agenciji za lijekove i Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinske proizvode te u cijelosti zadovoljiti stroge zahtjeve kakvoće, sigurnosti i djelotvornosti.

Iako se cjepiva i lijekovi vezani uz koronavirus ocjenjuju prema ubrzanom postupku, zahtjevi vezani uz sigurnost primjene jednaki su kao i za sve ostale lijekove i cjepiva i obuhvaćaju sve uobičajene korake i elemente evaluacije. 
Cijepljenje je dobrovoljno i besplatno te se provodi u tri faze. Nakon prve faze u kojoj će se cijepiti rizične skupine uključujući i djelatnike u zdravstvu, cijepljenje će biti usmjereno prema osobama starije životne dobi i kroničnim bolesnicima.

Zatim će obuhvatiti i osobe u pojedinim kolektivima, poput odgojno-obrazovnih ustanova, prehrambenim kompanijama i sl..

Nakon toga omogućit će se cijepljenje i svim ostalim zainteresiranim građanima.

Prijaviti se za cijepljenje možete svom osobnom liječniku, putem web stranice cijepise.zdravlje.hr ili pozivom na broj 0800 0011.

Više informacije o samoj prijavi pronađite ovdje.

Više informacija o cijepljenju nepokretnih i osjetljivih skupina bolesnika pronađite ovdje.

Najrelevantnije informacije o svim pitanjima vezanima za COVID-19 pronađite na stranicama:

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Koronavirus.hr

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode

Ministarstvo zdravstva

Temperatura? Suhi kašalj? Probavni problemi? Umor? Jaka, neuobičajena glavobolja? Brojni su simptomi koronavirusa pa je kod pojave bilo kojega od njih najbolje odmah nakon što ste ih primijetili nazvati svog liječnika/pedijatra ili nadležnu COVID ambulantu.

Informacije o simptomima bolesti COVID-19 i što učiniti ukoliko ih uočite pronađite ovdje.

Psihološku pomoć vezano za koronavirus i potrese možete potražiti kod stručnjaka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” putem besplatnih telefonskih poziva.

Telefonske brojeve pronađite ovdje.

  • Nošenje zaštitne maske
  • Redovita higijena ruku
  • Držanje fizičke udaljenosti
  • Provjetravanje prostorija
Ukoliko sumnjate na simptome koronavirusa možete se prijaviti na testiranje u jednom od testnih centara ovdje.

Pridržavanjem epidemioloških mjera možemo očuvati vlastito i zdravlje ljudi oko nas.

Aktualne mjere i preporuke pronađite ovdje.

U vremenima poput ovih moto „Allianz for Life“ nikada nije bio važniji no što je danas. On jasno naglašava da je Allianz kao tvrtka uvijek uz vas, u lijepim i teškim trenutcima, te vam tijekom cijelog života, u svakom trenutku pružao vodstvo, podršku i istinsko partnerstvo.

U nesigurnim vremenima, kada su uznemirenost i neizvjesnost toliko rasprostranjene, Allianz ljudima može vratiti povjerenje u bolja vremena koja su pred nama. U vremena kada će se svijet vratiti u normalu i kada ćemo i dalje biti uz vas, nastavljajući predano raditi na tome da vašu budućnost učinimo sigurnom uz našu ponudu visokokvalitetnih proizvoda i jednostavnih rješenja te pouzdanu brigu.