Pojmovi u osiguranju

  Vrste osiguranja

Postoje različite vrste osiguranja, odnosno police osiguranja koje možete ugovoriti. Osigurati možete gotovo sve, primjerice, kuću, stan, apartman, dijete, sebe, kućnog ljubimca, sve vrste vozila, jahtu, osigurati se možete i prilikom odlaska na put...

 Primjerice, Allianz vam nudi više vrsta polica osiguranja. Postoje životno osiguranje, osiguranje imovine i auta, putno osiguranje, osiguranje kućnih ljubimaca, bankoosiguranje, osiguranje u slučaju nezgode i osiguranje od odgovornosti. Koju ćete vrstu osiguranja odabrati ovisi o vašim potrebama i mogućnostima.

 Odlučite li se za policu životnog osiguranja morate znati da se ta polica može ugovoriti već sa 14 godina i najkasnije sa 65 godina, na najmanje 5 i najviše 30 godina. Tijekom tog razdoblja polica osiguranja života može se prilagoditi vašim potrebama u svakoj životnoj dobi.

 Osiguranje imovine je polica osiguranja kojom možete osigurati stvari kućanstva, članova kućanstva i njihove privatne odgovornosti, kao i osiguranja građevinskog dijela kuće, vikendice ili stana. Osiguranje se nudi i za apartmane, kod kojih je moguće osigurati stvari gostiju i osigurati goste od nezgode.

 Zatim, postoji osiguranje automobila, pri čemu je obavezno osiguranje od automobilske odgovornosti u prometu. Mogu se još dodatno uzeti puno ili djelomično kasko osiguranje, pomoć u slučaju kvara ili prometne nesreće u zemlji ili inozemstvu, pomoć na cesti, naknada štete za zadobivene ozljede u nesreći za vozače krivce, osiguranje od otkaza uz policu automobilske odgovornosti, osiguranje od totalne štete na autu i od naleta na životinje.

 Koje putno osiguranje ćete odabrati ovisi o vašim potrebama i sva osiguranja iz paketa putnog osiguranja ugovarate po vlastitom izboru.

 Allianz na svojoj internetskoj stranici daje sve informacije o svim vrstama polica osiguranja koje možete ugovoriti. 

« Povratak